Pogba schuift Kanté naar voren: 'Hij verdient de Ballon d'Or'

Reacties

N'Golo Kanté moet dit jaar de prijs voor beste speler van de wereld krijgen. Dat is in ieder geval de mening van Paul Pogba, zijn ploeggenoot bij het Franse nationale team. Pogba rekent erop dat Kanté ook op het aankomende EK weer zal gaan uitblinken.

Pogba schuift Kanté naar voren: 'Hij verdient de Ballon d'Or'
© Pro Shots

Kanté won in zijn loopbaan al de wereldbeker (met Frankrijk), de Premier League (met Leicester City én Chelsea), de FA Cup en de Europa League (met Chelsea) en vorige week kwam ook de Champions League nog op zijn palmares te staan. De bescheiden balveroveraar had een groot aandeel in dit succes: hij werd in beide halve finale-wedstrijden tegen Real Madrid én in de eindstrijd tegen Manchester City gekozen tot de beste speler van het veld.

Pogba was niet bepaald verrast door zijn landgenoot. 'Wat ik graag tegen de wereld zou willen zeggen, is dat de Kanté die we in de laatste maanden hebben gezien, altijd dezelfde Kanté is geweest', zegt Pogba bij Eurosport. 'Er wordt nu opeens over zijn prestaties gesproken, maar hij is altijd zo goed geweest. Ik heb al eerder gezegd dat het gepast zou zijn om Kanté de Ballon d'Or te geven, als Chelsea de Champions League zou winnen. Hij verdient deze prijs. N'Golo speelt altijd zó goed… Ik ben niet verrast door wat hij doet, ik ben vooral verrast dat hij het maar blijft doen.'

'Bijna een misdaad om Kanté de Gouden Bal niet te geven'

PlayStation-team
In de aankomende weken gaat Kanté zijn best doen om nog een prijs te pakken, wanneer hij met Frankrijk zal meedoen aan het EK. Als regerend wereldkampioen geldt de ploeg van Didier Deschamps als een van de topfavorieten. Pogba weet echter dat dit geen garanties geeft.

'We hebben een PlayStation-team, maar we zullen een PlayStation-team blijven als we geen prijs pakken', waarschuwde de middenvelder. 'Met de terugkeer van Karim Benzema wordt er alleen nog maar meer van ons verwacht en we zullen dat moeten waarmaken. We moeten bescheiden blijven. Om ons heen wordt veel gepraat, maar wij blijven met beide benen op de grond.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.