Frankrijk wint feestwedstrijd tegen Schotland met ruime cijfers

Reacties

Frankrijk en Schotland speelden dinsdagavond een oefenwedstrijd in Lille nadat beide ploegen hun voornaamste ambitie van deze interlandperiode al hadden gerealiseerd: EK-kwalificatie. In een leuk duel kwam Schotland verrassend op voorsprong, waarna Les Bleus hun klasse toonden: 4-1.

Frankrijk wint feestwedstrijd tegen Schotland met ruime cijfers
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 1
Schotland
Schotland

De Fransen begonnen met redelijk wat spelers die vrijdag in Amsterdam wonnen, Schotland-manager Steve Clarke had wel een hoop omgegooid en binnen het kwartier kwam het bezoekende team verrassend genoeg op 0-1. De assist was van Eduardo Camavinga, die zo vriendelijk was om Billy Gilmour in te spelen. De fijnbesnaarde middenvelder zette de Tartan Army in Lille op 0-1, tot jolijt van de massaal uitgerukte kiltdragers in het uitvak.

De reactie liet niet lang op zich wachten. Benjamin Pavard werd slapjes aangepakt en kon daardoor vrij ongestoord raak knikken uit een hoekschop. De rest van de avond was het circulation à sens unique, eenrichtingsverkeer, in het Stade Pierre-Mauroy. Pavard maakte al snel zijn tweede nadat Kylian Mbappé te snel was geweest voor zijn ietwat log opererende bewaker Jack Hendry en zijn ploeggenoot had voorzien van een prima voorzet.

De storm bleef maar duren. Schotland-verdediger Liam Cooper wilde wat al te vroeg shirtje ruilen met Olivier Giroud: na VAR-beraad volgde een strafschop. Mbappé liet de Schotse sluitpost nog niet de geringste illusie van een kans: 3-1. Na rust deed Frankrijk het wat rustig aan, alleen Kingsley Coman voerde de score nog wat op met een technisch knap doelpunt.

De 4-1 uitslag deed recht aan de krachtsverhoudingen en is na de zege in Amsterdam de tweede winstpartij voor de ploeg van Didier Deschamps in deze interlandperiode. Schotland verloor beide wedstrijden – vanavond en vorige week donderdag in Spanje – maar zal er weinig slaap over verliezen. De ploeg van Clarke is door resultaten elders sinds zondag toch zeker van zijn plek in Duitsland volgende zomer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.