Fosu-Mensah, Klaassen en Malen maken rentree in voorselectie Oranje

Reacties

De voorselectie van het Nederlands elftal voor de aankomende twee Nations League-duels én het oefenduel met Mexico kent liefst 38 namen. Daartussen staan ook Timothy Fosu-Mensah en Davy Klaassen, die lange tijd ontbraken bij Oranje.

Fosu-Mensah, Klaassen en Malen maken rentree in voorselectie Oranje
© Pro Shots

Naast de verdediger van Manchester United en de middenvelder van Werder Bremen vallen ook de namen van PSV'ers Pablo Rosario en Donyell Malen op. Eerstgenoemde kende een stormachtige doorbraak, maar viel daarna wat terug. Onder de nieuwe trainer Roger Schmidt lijkt hij weer richting zijn oude niveau te gaan. Voor Malen geldt dat hij inmiddels weer helemaal fit is en zich daarom weer bij de nationale ploeg mag melden.

Ook Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis en Ajax-routinier Daley Blind ontbraken in de vorige interlandperiode wegens fysieke klachten, zij zijn ook hersteld en mogen hopen op een oproep. Jongelingen Perr Schuurs, Javairô Dilrosun, Owen Wijndal, Mohammed Ihattaren, Myron Boadu, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs zitten bij de voorlopige groep, net als Tonny Vilhena (FK Krasnodar) en Kenny Tete (Fulham).

Oranje speelt op woensdag 7 oktober thuis vriendschappelijk tegen Mexico, op zondag 11 oktober (voor de Nations League) uit tegen Bosnië-Herzegovina, op woensdag 14 oktober staat in het kader van datzelfde toernooi het bezoek aan Italië op het programma. Onder interim-bondscoach Dwight Lodeweges begon Nederland aan deze editie van de Nations League met twee thuisduels: van Polen werd met 1-0 gewonnen, van Italië met 0-1 verloren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.