Fortuna haalt bak aan La Liga-ervaring binnen

Reacties

Fortuna Sittard heeft Ximo Navarro gecontracteerd. De 32-jarige verdediger was transfervrij na een vierjarig verblijf bij Alavés, waar Julio Velázquez vorig seizoen acht wedstrijden de leiding had. De Spaanse trainer ging onlangs aan de slag bij Fortuna.

Fortuna haalt bak aan La Liga-ervaring binnen
© Pro Shots

De Spanjaard is de vervanger van Mickaël Tirpan, die vorige week nog terugkeerde naar het Turkse Kasimpasa. Navarro speelde vorig seizoen bij Alavés in de basis in zeven van de acht wedstrijden die Velázquez leidde. In totaal speelde hij 177 wedstrijden in La Liga. Navarro tekent tot het einde van het seizoen met een optie op nog een jaar.

Technisch manager Sjoerd Ars vertelt op de clubsite dat Navarro multi-inzetbaar is. 'We waren na het vertrek van Mickaël Tirpan nog op zoek naar een defensieve versterking, bij voorkeur een die op meerdere posities uit de voeten kan. Die hebben we gevonden in de persoon van Ximo. Daarnaast voegen we met hem een ervaren kracht toe, die weet wat er wordt gevraagd in de speelstijl van onze nieuwe trainer.'

Spelersprofiel

Ximo Navarro


Geboortedatum:
23 januari 1990
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Guadahortuna
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Deportivo La Coruña
Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.