Fortuna presenteert nieuwe hoofdtrainer: 'Hij maakte indruk in presentatie'

Reacties

Zoals verwacht heeft Fortuna Sittard Julio Velázquez aangesteld als nieuwe trainer. De veertigjarige Spanjaard heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

Fortuna presenteert nieuwe hoofdtrainer: 'Hij maakte indruk in presentatie'
© Pro Shots

Voorzitter Isitan Gün bevestigde donderdag tegen VI dat men in onderhandeling was met Velázquez. Nu zijn de handtekeningen dus gezet. De trainer neemt assistent Jaime Mut, performance coach Javier Chocarro en data-analist Miguel Pérez met zich mee.

'Ik heb de selectie de afgelopen periode aandachtig geanalyseerd. Er staat een groep met enorm veel potentie. De stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z’n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen', reageert Velázquez.

Technisch manager Sjoerd Ars laat weten na het ontslag van Sjors Ultee met meerdere kandidaten te hebben gesproken. 'Julio maakte in zijn presentatie indruk door de manier waarop hij ons team had geanalyseerd, met daarin de pijnpunten, maar zeer zeker ook de mogelijkheden. We zijn ervan overtuigd dat hij op dit moment de juiste man is om energie, tactische discipline en intensiteit in ons team te brengen. Als we dat met z'n allen kunnen bewerkstelligen, gaan we de onderste regionen hopelijk snel verlaten.'

Velázquez stond eerder voor de groep bij onder meer Alavés, Marítimo, Vitória Setúbal, Udinese, Real Betis en Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.