'Flink gevulde oorlogskas' voor Conte: De Vrij en De Ligt gelinkt aan Spurs

Reacties

De naderende komst van Antonio Conte betekent ook dat Tottenham Hotspur waarschijnlijk de portemonnee gaat trekken in januari. Volgens de eerste geruchten krijgt de Italiaanse manager een oorlogskas van 150 miljoen pond, zo'n 175 miljoen euro.

'Flink gevulde oorlogskas' voor Conte: De Vrij en De Ligt gelinkt aan Spurs
© Pro Shots

Het is The Sun die dat bedrag de wereld heeft ingebracht nu de aanstelling van Conte volgens Britse media een kwestie van tijd is, maar ook andere bronnen in Engeland verwachten dat de voormalig trainer van Juventus, Chelsea en Internazionale in de winter spelers mag aantrekken om de ambities van Spurs waar te maken. Het zou in de onderhandelingen met voorzitter Daniel Levy zelfs een voorwaarde zijn geweest dat Conte samen met de afgelopen zomer aangetrokken technisch directeur Fabio Paratici, die hij al kent uit zijn periode bij Juventus, de volledige zeggenschap krijgt over het aankoopbeleid.

In de zomer sprak Conte ook al met Spurs toen het op zoek was naar een nieuwe manager, maar toen zou de 52-jarige Italiaan nog hebben bedankt voor het aanbod omdat hij vreesde dat Harry Kane zou vertrekken uit Noord-Londen. Dat Levy erin is geslaagd de Engelse topspits te behouden, heeft volgens Engelse media indruk gemaakt op Conte, van wie bekend is dat hij een groot bewonderaar is van Kane. Aan de Italiaanse succescoach de taak om de 28-jarige aanvaller weer aan het scoren te krijgen. Onder de ontslagen Nuno Espiríto Santo scoorde Kane pas één keer in negen Premier League-duels.

Vlahovic
Ondanks de aanwezigheid van Kane wordt Spurs in Italiaanse media al in verband gebracht met Fiorentina-sensatie Dusan Vlahovic. Afgelopen zomer werd de Servische spits ook al aan de club gelinkt, toen nog als opvolger van Kane. Nu zingt zijn naam rond als een van de spelers die Conte op zijn wensenlijstje heeft gezet. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de directie van Fiorentina in Londen al gesproken met Paratici over een transfer in januari, waarbij er een prijs van zestig à zeventig miljoen euro is genoemd. De 21-jarige Vlahovic heeft nog een contract tot medio 2023, dat hij niet wenst te verlengen.

Dusan Vlahovic in duel met Stefan de Vrij. Beide spelers worden gelinkt aan Tottenham Hotspur, nu Antonio Conte daar de manager wordt.
© Pro Shots
Dusan Vlahovic in duel met Stefan de Vrij. Beide spelers worden gelinkt aan Tottenham Hotspur, nu Antonio Conte daar de manager wordt.

De Servische topschutter is lang niet de enige speler uit de Serie A die in verband is gebracht met Spurs, nu duidelijk is dat Conte op korte termijn een contract tot medio 2023 zal tekenen. Van de spelers met wie hij vorig seizoen kampioen werd met Inter, worden Oranje-international Stefan de Vrij, verdediger Alessandro Bastoni en middenvelder Marcelo Brozovic genoemd als mogelijke versterking. Bij Juventus lopen met Matthijs de Ligt en Federico Chiesa twee spelers van wie Conte is gecharmeerd. Datzelfde geldt voor AC Milan-duo Alessio Romagnoli en Franck Kessié, die na dit seizoen transfervrij zijn.

De vraag is in hoeverre die speculaties op waarheid zijn gebaseerd, maar duidelijk is dat Spurs de transfermarkt op zal gaan nu het met Conte in zee gaat. Zoals het ook niet ondenkbaar is dat de Italiaanse manager en technisch directeur Paratici voor hun aankopen vooral in de Serie A kijken, de competitie waar zij bij Juventus al succesvol waren. Vooralsnog zal Conte het de eerste twee maanden moeten stellen zonder aankopen, in een poging het tij te keren bij Tottenham Hotspur. Waarschijnlijk debuteert de Italiaan donderdag op de bank in het Conference League-duel met Vitesse.

Do 4 nov. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer S. de Vrij
Meer over S. de Vrij
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.