Vlahovic in voetsporen Batistuta, alleen Haaland en Lewandowski beter in 2021

Reacties

Het is niet de vraag óf Dusan Vlahovic een stap hogerop zal maken, maar wanneer. De 21-jarige spits van Fiorentina voegde zondagmiddag weer drie treffers toe aan zijn toch al indrukwekkende aantal doelpunten dit kalenderjaar.

Vlahovic in voetsporen Batistuta, alleen Haaland en Lewandowski beter in 2021

Het jaar 2021 zal de boeken ingaan als het jaar van de definitieve doorbraak van Vlahovic, die tegen Spezia met een hattrick weer goud waard was voor Fiorentina. Het Servische toptalent staat nu op 25 doelpunten in de Serie A dit kalenderjaar. Alleen Robert Lewandowski (36) en Erling Haaland (26) waren in 2021 vaker trefzeker in competitieverband, Vlahovic houdt Karim Benzema (24) en Lionel Messi (23) vooralsnog achter zich.

Slechts één speler slaagde er ooit in vaker in een kalenderjaar te scoren namens Fiorentina. Dat was Kurt Hamrin, die in 1960 liefst 27 doelpunten maakte. Vlahovic heeft in 2021 nog acht wedstrijden om zijn legendarische voorganger te evenaren. Twee andere illustere Fiorentina-spitsen liet de Serviër achter zich door zijn hattrick tegen Spezia, want Gabriel Batistuta kwam in 1998 tot 23 doelpunten en Luca Toni scoorde 24 keer in 2006.

Vlahovic is de eerste Fiorentina-speler die deze eeuw twee hattricks maakt in een kalenderjaar. Batustuta was in 1999 de laatste die dit lukte. De Argentijn was in de periode 1991-2000 goed voor liefst 203 doelpunten namens I Viola. Batistuta slaagde er echter nooit in de grens van dertig doelpunten in het seizoen te doorbreken. In tegenstelling tot Luca Toni, die in het seizoen 2005/06 tot 31 treffers kwam in de Serie A.

Vorig seizoen bleef Vlahovic steken op 21 competitiegoals en in de huidige jaargang staat hij op acht doelpunten in elf duels, waarmee hij alleen Ciro Immobile (9) voor zich moet dulden op de topscorerslijst. Maar het is de vraag of Vlahovic het seizoen afmaakt in de Serie A, want de belangstelling blijft maar toenemen. Afgelopen zomer toonden Manchester City en Tottenham Hotspur al interesse, terwijl de twaalfvoudig international (zes doelpunten) ook al werd genoemd bij Atlético Madrid, Barcelona en Borussia Dortmund. Als het tot een transfer komt, zal Fiorentina flink kunnen cashen. Eigenaar Rocco Commisso heeft de vraagprijs gesteld op 90,5 miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer D. Vlahović
Meer over D. Vlahović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.