Tottenham grijpt in en ontslaat manager Nuno

Reacties

Tottenham Hotspur heeft manager Nuno Espírito Santo ontslagen. De Portugees wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Nuno was pas sinds de zomer werkzaam bij de Londense club.

Tottenham grijpt in en ontslaat manager Nuno
© Pro Shots

Tottenham Hotspur beleeft een teleurstellend seizoen met de afstraffing van Manchester United van zaterdag op eigen veld als (voorlopig) laatste dieptepunt. De thuisnederlaag leidde tot onvrede op de tribunes over Nuno.

Tottenham staat achtste in de Premier League. In de Conference League gaat het evenmin voor de wind. Mede door de nederlaag in Arnhem staat de Londense ploeg derde achter Stade Rennes en Vitesse, dat donderdag op bezoek komt.

Nuno begon met een achterstand aan de trainersklus in Londen, omdat Spurs pas bij hem uitkwam na een hele reeks afzeggingen. De voormalig manager van Wolverhampton Wanderers had maar weinig krediet bij de kritische aanhang.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik weet hoe graag Nuno en zijn staf wilden slagen, ik betreur het dat we deze beslissing hebben moeten nemen', laat technisch directeur Fabio Paratici weten op de clubwebsite. 'Nuno is een echte gentleman en zal hier altijd welkom zijn.'

Nuno is al de tweede manager die in 2021 is ontslagen door Spurs na José Mourinho, die de honger naar eremetaal ook niet kon stillen. Het gebrek aan een hoofdprijs leek het vertrek van Harry Kane in te leiden, maar de topspits bleef na een soap.

Conte
Nu Nuno ondanks een tweejarig contract al na vier maanden de laan wordt uitgestuurd bij Spurs, kan het speculeren over zijn opvolger beginnen. De na zijn vertrek bij Internazionale clubloze Antonio Conte wordt al gelinkt aan de Londenaren.

In de zomer spraken beide partijen ook al met elkaar, toen resulteerde dat nog niet in een samenwerking. Desondanks wordt Conte nu weer genoemd. De oud-international van Italië werkte bij Juventus al samen met technisch directeur Paratici.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.