Ronaldo staat op tegen Spurs en bezorgt Solskjaer enorme opsteker

Manchester United heeft zich zaterdag herpakt na het debacle van vorige week tegen Liverpool. Aan de hand van Cristiano Ronaldo boekten The Mancunians een belangrijke overwinning op een inspiratieloos Tottenham Hotspur.

Tottenham Hotspur
0 - 3
Manchester United

De 0-5 nederlaag tegen Liverpool bracht de positie van manager Ole Gunnar Solskjaer stevig aan het wankelen. In de media werd deze week al druk gespeculeerd over een opvolger voor de Noor, die wist dat een nieuwe verliespartij grote gevolgen zou kunnen hebben. Tot genoegen van Solskjaer kon hij tegen Spurs weer een beroep doen op Raphaël Varane, die in een vijfmansdefensie centraal werd gekoppeld aan Harry Maguire en Victor Lindelöf. In Londen vormden Edinson Cavani en Ronaldo de voorhoede.

Volley Ronaldo
United kwam veel beter voor de dag dan vorige week op Old Trafford, maar dat had ook te maken met Spurs. De formatie van Nuno Espirito Santo kon net als in de voorgaande wedstrijden nauwelijks gevaar stichten, ondanks de aanwezigheid van Harry Kane en Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan zag nog wel een schot over het doel van David de Gea vliegen. Ondanks het inspiratieloze spel van de thuisploeg leken ze nog op voorsprong te komen. Het doelpunt Cristian Romero werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak voor Manchester United. Op aangeven van landgenoot Bruno Fernandes volleerde Cristiano Ronaldo de boel fraai in de verre hoek langs Hugo Lloris. Voor de Portugees was het zijn zevende doelpunt in elf officiële wedstrijden sinds zijn rentree bij United.

Al snel in de tweede helft leek Ronaldo de wedstrijd te beslissen met een snoeiharde uithaal op de rand van het strafschopgebied. Hij stond alleen buitenspel toen hij Lloris kansloos liet. Na ruim een uur spelen was Ronaldo alsnog betrokken bij de 0-2. Bruno Fernandes vond Ronaldo, waarna de United-uitblinker de bal gunde aan Cavani. De Uruguayaan werkte de bal subtiel over de uitkomende Lloris.

Cruciale week
Solskjaer wist daarna dat het goed was en haalde Ronaldo twintig minuten voor tijd naar de kant. Spurs kon met weer de onzichtbare Harry Kane geen vuist maken en zag de gasten uit Manchester de wedstrijd simpel uit spelen. Ook Steven Bergwijn, die na een klein uur spelen zijn opwachting maakte, kon zich niet onderscheiden.

Invaller Marcus Rashford, binnen de lijnen gekomen voor Ronaldo, bepaalde de eindstand op aangeven van een andere invaller Nemanja Matic op 0-3. Donny van der Beek bleef negentig minuten aan de kant.

United kan door de overwinning op Spurs met vernieuwd vertrouwen toewerken naar een nieuwe cruciale week. Komende dinsdag staat het Champions League-duel met Atalanta Bergamo op het programma en volgende week komt Manchester City, dat zaterdag verloor van Crystal Palace, naar Old Trafford. United komt door de zege op de vijfde plaats. Spurs zakt naar plek acht.