Guardiola snapt wat Solskjaer meemaakt: 'Ik word hetzelfde behandeld'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola kijkt niet op van de kritiek en negatieve aandacht in de richting van zijn Manchester United-collega Ole Gunnar Solskjaer. De Spanjaard leeft mee met de Noor omdat hij weet onder hoeveel druk de manager van The Mancunians staatCity en United staan volgende week tegenover elkaar op Old Trafford.

Guardiola snapt wat Solskjaer meemaakt: 'Ik word hetzelfde behandeld'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 2
Crystal Palace
Crystal Palace

'Bij United wordt alles wat er gebeurt twee keer zo breed uitgemeten als bij andere clubs. Dat komt door de invloed die de club al jaren heeft. Samen met Liverpool behoort United al lange tijd tot dé topclubs in Engeland. Wanneer ze winnen wordt de overwinning extra gevierd en als ze verliezen komt de nederlaag twee keer zo hard aan. Dat is al jaren zo', zei Guardiola op een persconferentie.

De manager van City weet hoe Solskjaer zich voelt. 'Als ik geen goede resultaten behaal, word ik hetzelfde behandeld. Eigenlijk elke manager bij een grote club. Niemand kan slechte resultaten overleven, niemand. En de verwachtingen zijn zo hoog bij United, je moet elke wedstrijd winnen. Ze hebben de Premier League al jaren niet meer gewonnen, maar gezien de geschiedenis van de club wordt dat wel verwacht. Toen ik bij Barcelona trainer werd, wist ik ook dat ik moest winnen. Anders zit er snel een andere manager', aldus Guardiola.

Jubileumduel
Guardiola zit zaterdag tegen Crystal Palace voor de tweehonderdste keer op de bank bij Manchester City tijdens een Premier League-duel. De Spanjaard heeft het hoogste winstpercentage (73,4 procent) van alle managers die sinds 1992 ten minste twintig Premier League-wedstrijden op de bank hebben gezeten.

Hoeveel Premier League-duels nog volgen voor Guardiola weet hij niet. 'Ik denk niet nog tweehonderd. Als je op tweehonderd wedstrijden zit dan heb je nodige wedstrijden gewonnen. Als trainers worden we beoordeeld op resultaten, niet op hoe goed of slecht wij zijn. Ik ben heel blij met wat ik samen met de spelers heb bereikt in al die jaren en hopelijk kunnen we het goed blijven doen', zei de manager van de huidige nummer drie in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.