Solskjaer over gesprek met Ferguson én de lessen van bokser Tyson Fury

Reacties

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer sprak afgelopen week even met clublegende Sir Alex Ferguson. Onderwerp van gesprek was uiteraard de crisis waarin de club zit. De Noor besprak ook de lessen die zijn ploeg kan leren van de bekende Britse bokser Tyson Fury.

Solskjaer over gesprek met Ferguson én de lessen van bokser Tyson Fury
© Pro Shots

Het zijn loodzware tijden voor Solskjaer en The Red Devils. Uit de voorgaande vier Premier League-duels werd slechts één punt gehaald, met name de 0-5 thuisnederlaag tegen aartsrivaal Liverpool doet enorm pijn op Old Trafford. Zaterdag volgt een herkansing, maar makkelijk wordt het niet: om 18.30 uur trapt Man United af voor het uitduel met Tottenham Hotspur. Op zijn vooruitblik richting Spurs-uit kwam Solskjaer uiteraard terug op vorige week.

Zo verklapte hij tijdens zijn persconferentie dat hij afgelopen week met een oude bekende had gepraat. Dat deed hij na een tweeledige vraag van een journalist: "Kloppen de geruchten over het gesprek van afgelopen week, en heb je vertrouwen in dat je het kan omdraaien?" Daarop antwoordde de Noor met een knipoog: 'Kort en krachtig: twee keer ja.' Met 'de geruchten' doelde de journalist op het verhaal dat Solskjaer deze week steun zou hebben gezocht bij zijn iconische oud-manager Ferguson.

Het zat in werkelijkheid ietsje anders. 'Er was een commercieel evenement, daar was Sir Alex ook. Ik heb even met hem gepraat. Kort, omdat hij daar met Cristiano Ronaldo was.' Solskjaer gaf daarna aan dat onrust hem niet vreemd is. 'Ik heb als speler wat lastige momenten meegemaakt, en als manager ook. Sinds ik hier weer ben, zijn er al twee of drie crises geweest. En elke keer heb ik me geprobeerd eruit te knokken.'

Maar dat de dreun van Liverpool keihard aankwam, gaf hij direct toe. 'Dat was niet acceptabel. Het voelde voor mij alsof we een bokser waren, die in de eerste ronde al naar de grond wordt geslagen. Als je iemand als Tyson Fury ziet: het valt op hoe kalm en rustig hij is als hij op de grond ligt. Dan telt hij even tot zeven of acht, en dan staat hij op om zich klaar te maken. Wij wilden metéén opstaan en het rechtzetten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.