Neville vindt Conte niet bij Manchester United passen: 'Net als Van Gaal'

Reacties

Analyticus en voormalig Manchester United-verdediger Gary Neville denkt niet dat de club manager Ole Gunnar Solskjaer gaat ontslaan. Maar áls dat eventueel toch gaat gebeuren, dan moet Antonio Conte niet zijn opvolger worden, aldus Neville.

Neville vindt Conte niet bij Manchester United passen: 'Net als Van Gaal'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 5
Liverpool
Liverpool

Solskjaer beleeft momenteel een dramatische fase in zijn trainersloopbaan. Zo leverden de laatste vier Premier League-duels precies één punt op. Na een nederlaag tegen Aston Villa, een gelijkspel tegen Everton en een verliespartij bij Leicester City, volgde zondagavond een absolute vernedering. The Red Devils kregen op het eigen Old Trafford een grandioos pak slaag van aartsrivaal Liverpool: 0-5. Mede daardoor gonst het weer van de geruchten rondom de toekomst van de Noorse manager.

Hoewel de clubleiding hem vooralsnog lijkt te steunen, is het niet ondenkbaar dat Solskjaer vroeg of laat ontslagen gaat worden. In Engelse media wordt al gespeculeerd over een opvolger. Daarbij vallen vooral de namen van Antonio Conte en Zinedine Zidane, aangezien zij momenteel twee van de weinige toptrainers zijn die zonder club zitten. Neville zou het echter een slecht idee vinden als Man United de Italiaan aan zou stellen.

'Ik denk niet dat de club nu weer een hitman gaat aanstellen', aldus de ex-verdediger van de club uit Manchester. 'Daarmee bedoel ik: iemand die even twee jaar snel zijn werk doet en weer vertrekt. Conte is beschikbaar, maar ik zou hem niet halen. Ik denk dat hij niet past bij deze club. Ik kan het verkeerd hebben, als ze hem morgen alsnog halen dan steun ik hem, maar we hebben al gezien dat een coach met een zéér specifieke stijl hier niet past. Louis van Gaal, bijvoorbeeld.'

Neville denkt overigens dat Solskjaer op korte termijn helemaal niet op straat gezet gaat worden. 'Ze zullen Ole steunen tot het einde van dit seizoen, al is dit wel erg pijnlijk. Hij moet wel een beker gaan winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.