Flick luidt de noodklok na blamage: 'Duitse voetbal moet wakker worden'

Reacties

Al vijf wedstrijden op rij won Duitsland niet, met de blamage tegen Japan als volgende klap voor de viervoudig wereldkampioen. Het is alarmfase 1, weet ook bondscoach Hansi Flick.

Flick luidt de noodklok na blamage: 'Duitse voetbal moet wakker worden'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 4
Japan
Japan

Duitsland is als organisator van het EK 2024 al zeker van een ticket en speelt daarom voornamelijk oefeninterlands. De laatste die in winst werd omgezet, was tegen Peru op 25 maart. Sindsdien ging het mis tegen België (2-3), Polen (0-1), Colombia (0-2) en dus Japan (1-4), terwijl het oefenduel met Oekraïne in 3-3 eindigde.

Flick wil ondanks deze malaise door als bondscoach. 'Ik weet dat het dynamisch kan zijn in de voetballerij', sprak hij bij RTL uit na de wedstrijd. Met andere woorden: het kan snel gaan in de voetballerij. 'Ik kan niet in de toekomst kijken, maar we proberen ons team optimaal voor te bereiden. Alles wat ik kan zeggen is dat ik denk dat ik de juiste coach ben voor dit team.'

Dit team werd echter wel op een keiharde nederlaag getrakteerd. Flick: 'We hebben op dit moment niet de middelen om tot kansen te komen tegen zo'n compacte defensie. Het is duidelijk dat we niet in de juiste toestand verkeren om zo'n team te verslaan. Ze spelen volgens de basisprincipes, maar doen dat erg goed. Ik denk dat we wakker moeten worden in het Duitse voetbal en aan dingen moeten werken.'

Duitsland heeft zichzelf in deze moeilijke situatie overigens geen beste dienst bewezen met het speelschema. De volgende oefenpartner is namelijk WK-finalist Frankrijk. In oktober wordt er geoefend tegen Amerika en Mexico, ook de wedstrijd tegen Oostenrijk staat op de agenda.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.