Feyenoorder Ueda vergroot met Japan het chagrijn bij dolend Duitsland

Reacties

Duitsland heeft zaterdag de volgende dreun gekregen in aanloop naar het EK van volgend jaar in eigen land. De ploeg van bondscoach Hansi Flick verloor zaterdag in Wolfsburg in een oefenwedstrijd van Japan, dat in de slotfase uitliep naar een ruime overwinning.

Feyenoorder Ueda vergroot met Japan het chagrijn bij dolend Duitsland
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 4
Japan
Japan

Het chagrijn in Duitsland was groot na de laatste interlandperiode in juni. Die Mannschaft overtuigde weer niet onder leiding van Hansi Flick, wiens positie steeds meer onder druk kwam te staan. Duitsland, dat door de organisatie van het EK enkel oefenwedstrijden speelt, verloor al van België. In juni kwamen daar een gelijkspel tegen Oekraïne (3-3) en nederlagen tegen Polen (1-0) en Colombia (0-2) bij.

Met Japan trof Duitsland de nummer twintig van de wereldranglijst. Een nieuwe krachtmeting dus, tegen een elftal met onder anderen Feyenoorder Ayase Ueda in de spits en AZ-verdediger Yukinari Sugawara in de defensie. De rechtsback van de Alkmaarders pakte in de beginfase direct de hoofdrol. Sugawara was namelijk de aangever bij de 0-1 van Junya Ito, die bij de eerste paal keeper Marc-André ter Stegen verraste en Duitsland zo een nieuwe domper bezorgde.

Duitsland speelde zeker niet heel sterk, maar had wel een snel antwoord op de Japanse treffer. Florian Wirtz kreeg de ruimte van zijn tegenstanders en zag in zijn kielzog Leroy Sané opkomen vanaf de rechterkant. De vleugelspeler liep vrij, kreeg de bal en schoot met links raak. Zo kwam Duitsland snel weer naast Japan, maar nog sneller namen de bezoekers weer de leiding. Deze keer was Ito de aangever en tikte Feyenoorder Ueda van dichtbij binnen voor 1-2.

Met die tussenstand gingen beide teams rusten. Sané kreeg nog kansen op de 2-2 en ook Ueda liet een mogelijkheid liggen om de ruststand nog te veranderen. In de tweede helft ging het duel gelijkop. Duitsland had het merendeel van het balbezit, maar Japan werd met snelle aanvallen gevaarlijk. Bondscoach Jaime Moriyasu haalde Ueda na een uur overigens naar de kant voor Takuma Asano.

De invaller zorgde in de slotfase uit een counter voor 1-3 nadat het achterin bij Duitsland helemaal open lag. Vervolgens ging het in de extra tijd nog eens fout en maakte Ao Tanaka er met een kopbal ook nog 1-4 van. Duitsland kreeg het voor de genadeklap van Japan in de hele tweede helft niet voor elkaar om een keer tussen de palen te schieten. De ploeg van Flick wacht nu al vijf wedstrijden op een zege.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Japan
Meer over Japan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.