Flick heeft na ongelooflijke misser te doen met uitgelachen Werner

Reacties

Timo Werner groeide bij RB Leipzig uit tot een van de meest begeerde spitsen van Europa en maakte een toptransfer naar Chelsea, waarmee hij de Champions League won. De status van de Duitser is desondanks wel zichtbaar veranderd: hij wordt na zijn eerste jaar in Engeland nu juist naar voren geschoven als kansenmisser in plaats van doelpuntenmaker. Dat bleek ook woensdag wel weer.

Flick heeft na ongelooflijke misser te doen met uitgelachen Werner
© Pro Shots
IJsland
IJsland
0 - 4
Duitsland
Duitsland

Werner is na de zomerse komst van Romelu Lukaku niet langer de eerste centrumspits bij Chelsea, maar is dat onder de nieuwe bondscoach Hansi Flick wel bij de Duitse nationale ploeg. Werner beschaamde het vertrouwen van de opvolger van Joachim Löw in de afgelopen week niet, want in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Liechtenstein (0-2 zege), Armenië (6-0 zege) en IJsland (0-4 zege) was hij steeds trefzeker. Drie interlands, drie doelpunten. Allesbehalve een slechte score.

Op zijn doelpunt tegen IJsland moest Werner lang wachten. Pas twee minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd was het raak en verzorgde de spits het slotakkoord. Hij had een ruim kwartier daarvoor al kunnen, nee, móéten scoren. Voor een leeg doel raakte Werner de bal echter volledig verkeerd, waardoor hij een grote misser op zijn naam schreef. Dat zorgde ervoor dat hij op social media direct weer uitgelachen werd.

Flick vindt het vervelend voor zijn spits. 'Die kans moet hij natuurlijk gewoon benutten', wist ook de Duitse bondscoach wel. 'Daar bestaat geen twijfel over. Maar Timo heeft in drie wedstrijden drie doelpunten gemaakt. Hij is op de goede weg. We hebben hem nodig in het strafschopgebied, waar Timo voor gevaar kan zorgen. De gemiste kans is een grote ergernis voor hem, maar dat kan gewoon gebeuren. Ik ben daarom extra blij voor hem dat hij toch nog een doelpunt heeft gemaakt.'

Werner deed tegen Liechtensten, Armenië én IJsland van begin tot eind mee en kan zodoende met een goed gevoel terugkeren naar Chelsea, dat het zaterdag in de Premier League opneemt tegen Aston Villa. Of zal de schaamte van de gemiste kans hem toch weer achtervolgen? Het is in ieder geval wel weer duidelijk waar de Engelse supporters hem aan zullen herinneren.

Interesse van Bayern München
De vraag is of Werner nog lang bij Chelsea zal blijven. Hij is, zoals gezegd, uit de spitspositie verdreven door Lukaku en kwam in de competitietopper tegen Liverpool (1-1) niet in actie. In Duitsland zijn er geruchten dat Bayern München hernieuwde interesse heeft. Der Rekordmeister wilde Werner vorig jaar ook al hebben, maar de spits gaf toen een voorkeur aan een avontuur in het buitenland. Bij Bayern zou hij nu weer kunnen samenwerken met Julian Nagelsmann, de coach die het beste in hem naar boven haalde bij RB Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.