Duitsland heeft het dreigende chagrijn de kop ingedrukt. Ook Spanje liet een overtuigende zege volgen op een tegenvallende avond.

Spanje
4 - 0
Georgië
Georgië

Spanje heeft zich gerevancheerd voor de slechte beurt in en tegen Zweden. Georgië werd het slachtoffer. Voor rust had La Roja de klus al geklaard. Na de openingstreffer van José Gayà tilde Carlos Soler halverwege de eerste helft de stand naar 2-0. Voor de Valencia-middenvelder was het zijn tweede goal in zijn tweede interland. Ferran Torres nam in de 41ste minuut het laatste restje Georgische hoop weg.

In de tweede helft nam Spanje wat gas terug zonder dat het gevolgen had. Sterker nog, Pablo Sarabia gaf de revanche extra kracht door na ruim een uur 4-0 te maken.

Kosovo
Kosovo
1 - 1
Griekenland
Griekenland

Griekenland heeft na twee remises de eerste zege in deze WK-kwalificatie door de vingers laten glippen. De ploeg van John van 't Schip was dankzij Anastasios Douvikas hard op weg naar de overwinning op Kosovo. De spits, die deze zomer neerstreek bij FC Utrecht, tekende in de extra tijd van de eerste helft voor de openingstreffer. Het leek genoeg voor de drie punten voor de Grieken, die in de extra tijd de gelijkmaker van Vedat Muriqi moesten incasseren.

Armenië

Het debuut van Hansi Flick als bondscoach van Duitsland leidde afgelopen donderdag niet tot het gewenste enthousiasme. De magere zege in Liechtenstein was niet wat werd verwacht van de wisseling van de wacht bij Die Mannschaft. In de tweede wedstrijd onder leiding van de gewezen coach van Bayern München kwam Duitsland beduidend beter voor de dag.

Armenië was speelbal van de Duitsers, die wervelend voor rust al een beslissende voorsprong hadden genomen. Serge Gnabry (2), Marco Reus en Timo Werner trakteerden de fans in Stuttgart in de eerste helft op doelpunten als het tastbare resultaat van het meer dan overtuigende optreden. Jonas Hofmann voerde na rust de score op. Karim Adeyemi maakte het feest compleet door zijn debuut op te luisteren met een treffer.