Flick denkt bij Bayern aan Zirkzee en toekomstig Willem II'er Wriedt

Reacties

Voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (aftrap 18.30 uur) moet trainer Hansi Flick van Bayern München flink puzzelen. Hij moet het door schorsingen doen zonder Robert Lewandowski en Thomas Müller en nu is het ook nog de vraag of de geblesseerde Serge Gnabry op tijd fit is. Voor Joshua Zirkzee lonkt speeltijd.

Flick denkt bij Bayern aan Zirkzee en toekomstig Willem II'er Wriedt
© Pro Shots

Zirkzee nam eerder dit seizoen al even de plek van Lewandowski over en lijkt een logische vervanger tegen Gladbach, al gaf Flick aan dat Ivan Perisic ook in de punt van de aanval kan spelen. De Duitse krant Bild noemt daarnaast een andere optie: Kwasi Wriedt. De 25-jarige aanvaller is de topscorer van Bayern II, dat in de 3. Liga speelt. Wriedt stapt na het seizoen transfervrij over naar Willem II, maar zit zaterdag mogelijk op de bank bij de hoofdmacht van Bayern.

Wriedt werd donderdagochtend gespot op het trainingscomplex van Bayern met een mondkapje op. Hij deed nog niet mee met de training, maar volgens Bild is de kans groot dat hij tegen Gladbach de stand-in van de spits zal zijn. Mogelijk is die spits Zirkzee, die donderdag zelfs even een aparte trainingssessie kreeg van Flick.

De oefenmeester gaf woensdagavond al aan dat hij tevreden is met de ontwikkeling van Zirkzee. 'Hij doet het goed. We zijn blij met hem, ook met zijn prestaties op de training. Ik ben benieuwd', zei Flick met een grijns. Zijn opstelling gaf hij nog niet prijs. 'Daar wil ik niet te veel over kwijt.'

Door de indrukwekkende reeks wedstrijden kan Bayern volgende week de titel veiligstellen. Na het bekerduel met Eintracht Frankfurt van woensdag krijgt de ploeg zaterdag om 18.30 uur bezoek van Borussia Mönchengladbach. Borussia Dortmund speelt om 15.30 uur al uit tegen Fortuna Düsseldorf en moet verliezen om Bayern zicht te geven op de titel. Als Dortmund wint of gelijkspeelt, moet Bayern sowieso nog even wachten.

Spelersprofiel

K. Okyere Wriedt


Geboortedatum:
10 juli 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Hamburg
Nationaliteit
Ghana
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
82 kg
Huidige club:
VfL Osnabrück
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.