Flesincident laat sporen na bij Payet: 'Ik durf geen corners meer te nemen'

Reacties

Het incident tijdens Olympique Lyon-Olympique Marseille heeft zijn sporen nagelaten bij Dimitri Payet. De 34-jarige Fransman zou in gesprek met de politie hebben verteld dat hij in uitwedstrijden nu bang is om corners te nemen.

Flesincident laat sporen na bij Payet: 'Ik durf geen corners meer te nemen'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Payet werd zondag vol geraakt door een fles water in het uitduel met Lyon, dat uiteindelijk niet werd uitgespeeld. Het resulteerde in een golf van verontwaardiging in de Franse voetbalwereld. Zo deed Minister van Sport Roxana Maracineanu al een dringende oproep aan de Franse clubs om met een oplossing te komen voor het aanhoudende geweld in de stadions. 'De toekomst van het Franse voetbal staat op het spel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lyon hangt na het incident van zondagavond een straf boven het hoofd en moet op zijn minst een thuiswedstrijd zonder publiek spelen, zo werd maandag bekend. Ondertussen heeft Payet aangifte gedaan bij de politie tegen de fan die hem bekogelde. De verklaring die de sterspeler van Marseille heeft afgelegd aan de poltie, is in handen gekomen van L'Equipe. Daaruit blijkt dat het incident hem niet in de koude kleren is gaan zitten.

'We waren net begonnen, toen ik een volle fles water tegen mijn hoofd kreeg in de buurt van mijn linkeroor', zei Payet in gesprek met de politie. 'Ik voelde meteen een scherpe pijn en viel op de grond. Ik weet niet waar de fles vandaan kwam, ik heb de dader niet gezien. Daarna lag ik enkele minuten op de grond, want de pijn was heel intens, aldus Payet, die in augustus tegen Nice ook al werd geraakt door een projectiel uit het publiek.

En dat heeft zo zijn gevolgen. 'Ik ben nu bang om corners te nemen in uitwedstrijden', bekende Payet. De verdachte zal dinsdag al voor de rechter komen, melden Franse media. Ook de Franse spelersvakbond (UNFP) is van plan aangifte te doen tegen de flesgooier. Volgens L'Equipe moet het Lyon van trainer Peter Bosz vrezen voor zware straffen. Op 8 december zal de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond uitspraak doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer D. Payet
Meer over D. Payet
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.