Furieus Marseille krijgt uiteindelijk zijn zin: duel met Lyon niet meer hervat

Reacties

Ook in Frankrijk hebben supporters zich zondagavond lelijk misdragen. De wedstrijd tussen Olympique Lyonnais en Olympique Marseille moest na enkele minuten al worden stilgelegd, omdat er vanaf de tribunes een flesje water tegen het hoofd van Dimitri Payet werd gegooid. Het duel wordt niet meer hervat.

Furieus Marseille krijgt uiteindelijk zijn zin: duel met Lyon niet meer hervat
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 1
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Dimitri Payet moest na een paar minuten spelen een hoekschop nemen voor het vak waar de fanatieke supporters van Lyon zitten. Toen de spelmaker van Marseille de bal in de hoek wilde neerleggen werd er al vanalles op het veld gegooid. De arbiter maande hem om maar even te wachten. Hij ging overleggen met beide trainers en zorgde zo voor een afkoelmoment.

Toen Payet even later alsnog aanlegde voor de hoekschop, kreeg hij alsnog iets tegen zijn hoofd gegooid en ging hij tegen de grond. Uit de beelden bleek later dat het om een vol flesje water ging. Uiteraard werd het duel daarna stilgelegd. De spelers en staf van beide clubs zijn naar binnen gegaan. Daar werd Payet verder behandeld, de middenvelder van Marseille leek veel last te hebben van het voorval.

Spelers van Marseille zagen het dan ook niet zitten om het duel nog uit te spelen. Daartoe werd in eerste instantie wél besloten. De spelers van Lyon gingen na een reces van een uur weer het veld op voor een warming-up. Bij Marseille werd echter furieus gereageerd op de beslissing om verder te spelen. De bezoekers weigerden dan ook het veld te betreden.

Uiteindelijk keerden de spelers van Lyon terug de catacomben in. Daar werd de knoop doorgehakt en kreeg Marseille zijn zin: het duel is, bijna twee uur na het incident, definitief gestaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.