Fiorentina maakt wegwijzer voor Feyenoord: Roma onder de duim gehouden

Fiorentina heeft AS Roma maandagavond kansloos gelaten in een belangrijke topper in de Serie A. Al na elf minuten had de thuisclub zijn zaakjes op orde, Rick Karsdorp speelde een ongelukkige rol in de slechte openingsfase van de Romeinen.

Fiorentina
Fiorentina
2 - 0
AS Roma
AS Roma

De verrichtingen van Roma worden sinds afgelopen donderdag een stuk nauwkeuriger gevolgd in Rotterdam. Feyenoord schakelde Olympique Marseille uit en de Italianen rekenden af met Leicester City. De twee teams treffen elkaar op 25 mei in Tirana voor de primeur van Conference League-winst.

Daarvoor heeft Roma nog een klus te klaren: de zesde plek in de Serie A verdedigen. Fiorentina heeft de jacht kracht bijgezet door het resultaat op de maandag. De formatie uit Florence komt na de winstpartij in punten gelijk met Roma.

Al in de vijfde minuut kreeg Fiorentina, waar ex-Feyenoorder Sofyan Amrabat een basisplaats had, een strafschop na een overtreding van Karsdorp. Slachtoffer Nicolás González benutte de penalty zelf. Zes minuten later stond het alweer 2-0, Giacomo Bonaventura werd niet aangepakt en kon zo de linkerhoek uitzoeken.

Het had nog erger kunnen worden voor Roma, maar een tweede doelpunt van Bonaventura werd afgekeurd wegens buitenspel. Roma kwam nauwelijks in het spel voor. Alleen Lorenzo Pellegrini stelde keeper Pietro Terracciano op de proef, maar dat was niet succesvol.