'Finalezekerheidje' Juventus pakt zijn kans op eerherstel

Reacties

Juventus staat voor de zevende keer in de laatste tien jaar in de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Internazionale kon de vorige week opgelopen achterstand niet ongedaan maken.

'Finalezekerheidje' Juventus pakt zijn kans op eerherstel
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 0
Internazionale
Internazionale

Inter verloor vorige week in eigen huis met 1-2 van Juventus, wat betekende dat De Oude Dame erg goede papieren had voor een plek in de eindstrijd in Milaan. Met Stefan de Vrij in de basis deed Inter dinsdag natuurlijk nog wel zijn best om de boel om te draaien, maar dit zat er eigenlijk geen moment in. De echte overtuiging bij Inter ontbrak; de finaleplek van Juventus kwam niet serieus in gevaar.

Matthijs de Ligt vormde dinsdag een centraal verdedingsduo met Merih Demiral en de twee jonge mandekkers gaven nauwelijks wat weg. Romelu Lukaku en Lautaro Martínez werden voor rust wel allebei een keer gevaarlijk, maar de openingstreffer zat er niet in. Aan de overkant grepen De Vrij, Matteo Darmian en doelman Samir Handanovic goed in bij pogingen van Cristiano Ronaldo.

Ronaldo was ook in de tweede helft de man die voor de meeste opwinding zorgde. Zo dolde hij met een prachtige actie twee tegenstanders, voordat zijn schot werd gekeerd door Handanovic. De frustratie bij Ronaldo was groot, maar 0-0 was voor Juventus een prima uitslag.

De regerend landskampioen gaat nu op 19 mei op jacht naar eerherstel, nadat de bekerfinale vorig seizoen na strafschoppen werd verloren van Napoli. Deze ploeg zou dit jaar opnieuw de tegenstander kunnen worden: Napoli strijdt woensdag met Atalanta Bergamo om het tweede finaleticket. De tussenstand in die clash is 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.