Finaleplaats Dumfries en De Vrij complicerende factor voor Koeman

Reacties

Voor Denzel Dumfries en Stefan de Vrij betekent het bereiken van de Champions League-finale met Internazionale een hoogtepunt in hun carrière, maar het brengt bondscoach Ronald Koeman in een lastig parket. Vier dagen na de finale in Istanbul speelt Oranje de halve finale van de Nations League tegen Kroatië.

Finaleplaats Dumfries en De Vrij complicerende factor voor Koeman
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
AC Milan
AC Milan

Dumfries en De Vrij zaten maandag in de 32-koppige voorselectie van Koeman voor de eindronde van de Nations League, die van 14 tot en met 18 juni in Nederland wordt gehouden. Roept de bondscoach de twee verdedigers van Inter ook daadwerkelijk op, dan zal hij een aangepast programma voor hen moeten bedenken.

Op zaterdag 10 juni speelt Inter namelijk de Champions League-finale in Istanbul. Dumfries en De Vrij zullen zich daardoor op zijn vroegst zondag kunnen melden in het trainingskamp van het Nederlands elftal, maar dat wordt mogelijk nog later als zij met hun club de finale ook daadwerkelijk winnen. Dan volgen er eerst nog festiviteiten met Inter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dumfries en De Vrij zullen daar op dit moment niet mee bezig zijn, maar voor Koeman is de finaleplaats van de twee internationals een extra complicerende factor om rekening mee te houden. Woensdag komt er mogelijk nog een Oranje-finalist bij, als het Manchester City van de momenteel geblesseerde Nathan Aké in de return van Real Madrid wint.

Voor Dumfries en De Vrij betekent de finaleplaats in de Champions League hun volgende kans op een hoofdprijs met Inter. Vorig seizoen wonnen ze de Coppa Italia en de Italiaanse Super Cup met Inter en daar kwam dit seizoen nog een Super Coppa bij. De Vrij, momenteel bankzitter, werd in 2021 ook kampioen van Italië met de Nerazzurri.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.