Inter voor het eerst in dertien jaar naar Champions League-finale

Reacties

Internazionale is de eerste finalist in de Champions League. De ploeg van Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Andre Onana won net als vorige week van AC Milan en speelt voor het eerst in dertien jaar tijd een finale in het miljardenbal.

Inter voor het eerst in dertien jaar naar Champions League-finale
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 0
AC Milan
AC Milan

Voor Inter was het de eerste keer sinds 2010 dat het de halve finale van de Champions League speelde. Wesley Sneijder maakte destijds onderdeel uit van het team dat onder José Mourinho de treble won. Milan stond voor het eerst in zestien jaar in de halve finale van het miljardenbal. In 2005 troffen Milan en Inter elkaar in de kwartfinales.

Milan werd vorige week werkelijk overklast door Inter en moest daardoor een 2-0 achterstand zien goed te maken. Dat de ploeg van Stefano Pioli het nog niet had opgegeven, bleek wel uit de vurige openingsfase, waarin Inter-doelman Onana meerdere keren werd opgeschrikt, maar steeds goed weg kwam.

Bij Milan waren allen ogen gericht op Rafael Leão, de man die vorige week ontbrak wegens een blessure, maar er nu weer bij was. De Portugees schoot in kansrijke positie maar net naast, momenten later kon Milan-doelman Mike Maignan ternauwernood een doelpunt van Inter voorkomen. Scoren deed Milan niet, maar de gecreërde kansen boden aanknopingspunten voor de tweede helft.

De tweede helft haalde het qua niveau echter niet bij de eerste. Milan moest wat omdat het nog niet tot scoren was gekomen, maar bracht Inter amper aan het wankelen. Pioli wachtte opvallend lang met het inbrengen van verse krachten, die het tweeluik mogelijk nog konden laten kantelen. Omdat het gif uit de angel was, was er geen enkele aanleiding om aan te nemen dat dat ook zou gebeuren. Helemaal niet toen Lautaro Martínez een kwartier voor tijd de 1-0 binnen schoot. Daarmee was het gedaan voor Milan, dat met Alexis Saelemaekers en Divock Origi nieuwelingen in het veld bracht. Baten mocht het echter niet meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inter kan de tickets naar Istanbul gaan boeken. Woensdagavond laat is bekend wie op 10 juni de tegenstander is: Manchester City of Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.