Filosofische Götze, luxe seizoenkaart De Gea

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Filosofische Götze, luxe seizoenkaart De Gea

• Je hebt eigen doelpunten en je hebt eigen doelpunten. Die van Martin Murray zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest bizarre. De speler van Cliftonville schoot de bal bijna vanaf de speelhelft van de tegenstander achter zijn eigen doelman. Doorslaggevend was de treffer niet, want zijn ploeg won de bekerwedstrijd tegen Dundela met 2-1.

'Ik weet dat ik veel kwaliteiten heb en ik zal mijn kracht niet verliezen.'
De man die Duitsland in 2014 naar de wereldtitel schoot, is bij zijn club geen vaste basisspeler. Dat schuurt en is voer voor een gesprek, dacht de redactie van Kicker. Dus interviewde het blad Bayern München-middenvelder Mario Götze. Over zijn kwaliteiten, maar ook over zijn doelpunt in de WK-finale tegen Argentinië en zijn gedachten daarover. Hij klonk wat filosofisch: 'Het is aan de ene kant mooi dat alles snel kan gaan in de voetbalwereld , maar aan de andere kant ook zo jammer dat alles zo snel voorbijvliegt en je geen tijd hebt om te genieten.'

• In Goede Tijden, Slechte Tijden-loze weken is er altijd wel een transfersoap aan de gang. Zo is er deze zomer het verhaal van David de Gea, dat volgens AS een vreemd staartje krijgt. De Spaanse doelman, die naar Real Madrid zou vertrekken maar dat niet zag doorgaan omdat de documenten te laat werden aangeleverd/ontvangen, zou nu bij Manchester United willen blijven. Sterker, hij zou zijn contract zelfs willen verlengen. Staat dat na zijn verbanning naar de tribune gelijk aan een luxe seizoenkaart voor The Red Devils?

David de Gea zou volgens AS zijn verblijf bij Manchester United willen verlengen.
David de Gea zou volgens AS zijn verblijf bij Manchester United willen verlengen.

'Dit is voor iedereen bij Genk een trap op onze ziel.'
Jelle Vossen verhuisde maandag op de laatste dag voor de transferdeadline naar Club Brugge. De spits, die de jeugdopleiding van RC Genk doorliep, had eerder deze zomer getekend voor Burnley. Daarvóór speelde hij voor Middlesbrough, dat hem had gehuurd van Genk. Na vele geruchten koos hij voor een definitieve overstap naar Brugge. En dat deed pijn bij de clubleiding van Genk. 'Dit laat een wrang gevoel na', zei algemeen directeur Patrick Janssens. Technisch directeur Dimitri De Condé viel hem bij. 'Je denkt dat de échte clubmensen nog bestaan en bij sommige spelers geloof je dat écht. Als achteraf dan blijkt dat dat niet zo is, dan is dat spijtig.' (TV Limburg)

• Als klein, voetbalgek jongetje droom je er natuurlijk van je grote idool te mogen ontmoeten. Voor deze Amerikaanse voetballertjes kwam die droom woensdag uit. Na een training van het Argentijnse nationale elftal te hebben bijgewoond, kregen deze jeugdspelers van MLS-club Houston Dynamo namelijk een handje van niemand minder dan Lionel Messi, volgens velen de beste voetballer op aarde. Zo blij als een kind waren ze. En Messi? Aan zijn gezichtsuitdrukking te zien, kon hij het enthousiasme van de jongens wel waarderen.

• Als het Nederlands elftal tegen IJsland wil scoren, moet het mikken op de rechterkruising (voor de keeper de linker). Dat blijkt uit onderzoek van statistiekenbureau Opta, in opdracht van AD Sportwereld. Opta analyseerde 208 schoten op het doel van IJsland- en NEC-doelman Hannes Halldórsson. Daartoe gebruikte het gegevens van afgelopen seizoen, toen de doelman in Noorwegen speelde voor Sandnes Ulf, de huidige Eredivisie-jaargang en de EK-kwalificatiereeks. Wat bleek: drie op de vijf schoten in de rechterbovenhoek leverden een doelpunt op. Lezen jullie mee, heren Oranje-internationals?

• Bij Real Madrid was Iker Casillas de laatste jaren niet onomstreden en ook in de nationale ploeg van Spanje werd hij al eens geslachtofferd na een blunder in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Slowakije in oktober 2012. Maar dat de 34-jarige Spanjaard, inmiddels speler van FC Porto, nog steeds kan keepen, laat hij hier zien.

'Mario is veranderd. Hij is nu als eerste op de club en gaat als laatste weg.'
Mario Balotelli keerde onlangs terug bij zijn vroegere club AC Milan. Daar waren ze op z'n zachtst gezegd huiverig voor het gedrag van de excentrieke spits. De club liet zelfs een gedragsclausule opnemen in het contract van de Italiaan. Dat besluit lijkt goed uit te pakken. Zou het dan toch nog goedkomen met Super Mario…?

Gareth Bale heeft een keihard schot in zijn benen, dat weten we allemaal. Maar de Welshman bewijst hier dat hij de bal ook met de nodige souplesse over de doellijn kan werken. Kan hij dit kunstje donderdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus herhalen?

'Ik ben van mening veranderd, Mourinho behandelt zijn spelers met veel respect.'
• Chelsea nam Pedro in de afgelopen transferperiode over van Barcelona. Daarmee verkaste de Spanjaard naar de club waar een van zijn grootste rivalen uit zijn tijd bij de Catalanen als manager werkzaam is: José Mourinho. De Portugees maakte zich in diens tijd als trainer van Real Madrid niet populair bij Barcelona, ook niet bij zijn nieuwe pupil. Pedro is nu echter van gedachten veranderd. Het zijn net mensen, die voetballers…

Zlatan Ibrahimovic haalt regelmatig het nieuws. Met mooie goals, maar ook met opvallende uitspraken. De Zweed haalde gisteren tijdens een persconferentie hard uit naar journalist Olof Lundh en tijdens de training van het Zweedse nationale team moest de binnenkant van de doelpaal eraan geloven. Heerlijk schot!

'Er zijn te weinig topspelers om de topclubs te versterken.'
• Manchester United deed veel wenkbrauwen fronzen door naar verluidt tachtig miljoen euro uit te geven aan de negentienjarige aanvaller Anthony Martial van AS Monaco. Ook Arsenal-manager Arsène Wenger, die zelf eerder deze zomer alleen doelman Petr Cech haalde, verbaasde zich hierover. Volgens hem hebben de topclubs geld genoeg, maar zijn er te weinig spelers van topniveau om in te investeren.   

• Dat Diego Maradona een fantastische voetballer was, is algemeen bekend. Maar ook zijn vriendin Rocio Oliva kan er wat van. De grootmeester zelf geeft het voorbeeld, de blondine volgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.