Feyenoord verslaat tiental van FC Twente en beëindigt zegeloze reeks

Feyenoord heeft een einde gemaakt aan een reeks van drie officiële wedstrijden zonder overwinning. Voor eigen publiek wonnen de Rotterdammers zondag van FC Twente, dat de gehele tweede helft met tien man stond. Twente haakt door de nederlaag voorlopig af bij de top van de Eredivisie.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Twente
FC Twente

De opvallendste wijziging in de basiself bij Feyenoord was de entree van Santiago Giménez, ten koste van Danilo. De Mexicaanse spits liet gedurende de wedstrijd meerdere kansen liggen om zijn basisdebuut op te luisteren met een doelpunt. Zowel in de blessuretijd van de eerste helft als na een klein uur spelen stuitte Giménez op doelman Lars Unnerstall in een één-op-één-situatie; zijn schoten leken te laconiek en konden de keeper van Twente niet verrassen.

Wie Unnerstall wel wist te verrassen, was Orkun Kökçü. Kort voor de pauze plaatste de middenvelder van Feyenoord een vrije trap in de linkerbovenhoek. Unnerstall kreeg zijn hand onvoldoende tegen de bal aan. De problemen voor Twente werden door een directe rode kaart voor Václav Cerny nog groter. In de blessuretijd van de eerste helft ging hij met gestrekt been en de noppen vooruit een duel aan met Javairô Dilrosun. Arbiter Dennis Higler stuurde hem van het veld.

Bij rust stond het dus 1-0, al waren er genoeg kansen op meer doelpunten in de eerste helft. Vroeg in de wedstrijd haalde Robin Pröpper een inzet van Dávid Hancko voor de lijn weg, Ricky van Wolfswinkel werd op het laatste moment gehinderd door Gernot Trauner, een schot van de doorgebroken Quinten Timber was te zwak, Justin Bijlow voorkwam een treffer van Cerny in de korte hoek en de vrijstaande Trauner kopte naast na een uitdraaiende vrije trap van Sebastian Szymanski.

In de tweede helft had Van Wolfswinkel opnieuw te veel tijd nodig bij een grote scoringskans. Ditmaal greep Hancko tijdig in. Over het geheel had Feyenoord echter geen moeite met het tiental van Twente. De 2-0 werd na 63 minuten geproduceerd door Hancko, die attent reageerde nadat Unnerstall een voorzet van Timber verwerkte. Feyenoord domineerde in het restant van de tweede helft, hoewel Arne Slot een ontevreden indruk maakte langs de zijlijn.