Cerny pakt direct rood voor tackle op Dilrosun: 'Het is gewoon dom'

Reacties

Václav Cerny mag de wedstrijd tegen Feyenoord niet afmaken. De aanvaller van FC Twente werd zondag in de blessuretijd van de eerste helft weggestuurd met een directe rode kaart.

Cerny pakt direct rood voor tackle op Dilrosun: 'Het is gewoon dom'
© Pro Shots

Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Twente
FC Twente

Bij een 1-0 achterstand ging Cerny met gestrekt been en de noppen vooruit een duel aan met Javairô Dilrosun en leek diens enkel te raken. Scheidsrechter Dennis Higler deelde een directe rode kaart uit. Cerny was het daar duidelijk niet mee eens en mopperde nog bij het binnengaan van de spelerstunnel.

Als gevolg van de rode kaart is Cerny volgende week niet inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Het moet nog blijken of daar een langere schorsing bovenop komt. Feyenoord kwam kort voor de rust op voorsprong via een rake vrije trap van Orkun Kökçü.

Analist Karim El Ahmadi van ESPN vond de rode kaart terecht. 'Misschien raakt hij hem niet helemaal vol, maar als je zo met gestrekt been in gaat, kan het een rode kaart zijn', zei de oud-middenvelder van beide clubs in de pauze. 'Het is gewoon heel dom. Dat zie je vaak als een aanvaller wil meeverdedigen. Dat gaat af en toe verkeerd en dat zie je nu. Het is ongelukkig, maar dom. Het is gewoon een rode kaart.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volg alle ontwikkelingen bij Feyenoord - FC Twente via de VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.