Feyenoord-opponent Rangers krijgt eerste tik in Old Firm

Reacties

Celtic heeft zondag de eerste Old Firm van dit seizoen tegen Rangers gewonnen. De kampioen van Schotland heeft daardoor de eerste vier competitiewedstrijden gewonnen. De formatie van manager Steven Gerrard doet een pas op de plaats.

Feyenoord-opponent Rangers krijgt eerste tik in Old Firm
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
0 - 2
Celtic
Celtic

Bij Feyenoord zal men de beelden van The Old Firm nog terugkijken in aanloop naar de confrontatie met de Schotten over ruim twee weken. Rangers werd afgelopen vrijdag bij de loting van de groepsfase van de Europa League aan Feyenoord, FC Porto en Young Boys. In aanloop naar de wedstrijd had zowel Rangers als Celtic nog een perfecte score na drie duels.

Celtic kreeg al vroeg de eerste mogelijkheid in het Ibrox Stadium. Ryan Christie schoot net over het doel. Het leek de opmaat naar een spektakelstuk, maar daar kwam weinig van terecht. Het aantal grote kansen was op één hand te tellen, net als het aantal doelpunten. De bezoekers waren in de eerste helft iets sterker en openden na een half uur de score. Michael Johnston speelde Odsonne Édouard vrij met een steekpass en zag de aanvaller afronden: 0-1.

Rangers miste vervolgens de stootkracht om iets terug te doen. Celtic maakte er bijna 0-2 van via verdediger Christopher Jullien, wiens kopbal werd gepakt door keeper Allan McGregor. Pas in de slotfase, toen er meer spanning bij kwam kijken, sloeg de vlam enkele keren in de pan en waren er kleine opstootjes tussen spelers van beide teams. De verdubbeling van de marge volgde in de extra tijd alsnog voor Celtic. Jonathan Hayes stuitte eerst nog op McGregor, maar schoot bij de tweede poging wel raak: 0-2. Kort daarna kreeg Jordan Jones van Rangers ook nog een rode kaart voor een overtreding op Moritz Bauer.

Celtic staat na vier wedstrijden op twaalf punten in de Schotse competitie. Rangers blijft steken op negen punten. De eerdere twee thuisduels met Celtic werden nog gewonnen. De ploeg van Gerrard krijgt op donderdag 19 september bezoek van Feyenoord bij de eerste groepswedstrijd in de Europa League.

Premiership

Stand Premiership 2019/2020

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
30
26
2
2
89-19
+70
80
2
Glasgow Rangers
29
21
4
4
64-19
+45
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Feyenoord kan tweede worden, maar heeft geen schijn van kans tegen FC Porto'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.