AZ wacht droomtrip naar Old Trafford, PSV én Feyenoord naar Portugal

Reacties

De loting voor de groepsfase van de Europa League - met daarin drie Nederlandse vertegenwoordigers - is bekend. PSV speelt tegen onder meer het Sporting Portugal van Marcel Keizer, Feyenoord treft met FC Porto eveneens een Portugese tegenstander, terwijl AZ met Manchester United een absolute droomtegenstander uit de koker zag komen.

AZ wacht droomtrip naar Old Trafford, PSV én Feyenoord naar Portugal

Vrijdagmiddag werd in Monaco geloot voor het tweede hoofdtoernooi van Europa, en dat leverde enkele bijzonder fraaie affiches op. PSV zit in Groep D en speelt daarin tegen Sporting Portugal, Rosenborg en LASK Linz. Feyenoord neemt plaats in Groep G, de tegenstanders zijn FC Porto, Young Boys en Rangers FC. AZ werd tot slot ingedeeld in Groep L, samen met grootmacht Manchester United, FK Astana en Partizan Belgrado.

PSV treft dus het Sporting van de Nederlandse trainer Keizer, de club die Bas Dost net heeft verruild voor Eintracht Frankfurt. Beide ploegen troffen elkaar nog niet eerder in Europees verband. Met Rosenborg en LASK Linz erbij, zijn er voor de Eindhovenaren op papier volop perspectieven voor overwintering.

Voor Feyenoord wacht er dus een eveneens een trip naar Portugal, aangezien Champions League-afvaller FC Porto uit de koker kwam. Met de Zwitserse kampioen Young Boys (met ex-Ajacied Miralem Sulejmani in de selectie) en Rangers (van manager Steven Gerrard) is Groep G een fraaie poule. AZ kwam als allerlaatste club uit de balletjes, waarbij vooral de trip naar Old Trafford in het oog springt.

PSV bereikte het hoofdtoernooi nadat het in de Champions League-voorronde was gestruikeld over FC Basel, maar in de EL-voorrondes vervolgens wél te sterk was voor FK Haugesund en Apollon Limassol. AZ was op weg naar de groepsfase te sterk voor BK Häcken, FC Mariupol en Royal Antwerp, terwijl Feyenoord afrekende met Dinamo Tbilisi en Hapoel Be'er Sheva. Ajax is de vierde Nederlandse club die minstens tot de winter in Europa speelt: de Amsterdammers komen uit in de Champions League, in een poule met Chelsea, Valencia en Lille OSC.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.