Feyenoord maakt na stormachtig begin korte metten met Hapoel

Reacties

Feyenoord heeft zich donderdagavond uiteindelijk zonder al te veel problemen geplaatst voor de Europa League. In de return tegen Hapoel Be'er Sheva hadden de Rotterdammers het heel even lastig, maar liepen ze na een rode kaart voor de Israëliërs rap uit naar een ruime overwinning.

Feyenoord maakt na stormachtig begin korte metten met Hapoel
Hapoel Be'er Sheva
Hapoel Be'er Sheva
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Na de 3-0 overwinning van vorige week in De Kuip moest het wel heel raar lopen, wilde het in Israël nog misgaan voor Feyenoord. Trainer Jaap Stam wilde daar op basis van zijn eigen ervaringen als speler niets van weten en kreeg in de openingsfase ook gelijk. Hapoel gaf zich overduidelijk nog niet gewonnen en begon vol goede moed aan de inhaalrace.

Vermeer
Het was aan Kenneth Vermeer te danken dat die nooit echt gestalte kreeg. De Feyenoord-doelman hield zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen op de been. Al na vier minuten moest Vermeer voor het eerst aan de bak bij een goed schot van Ramzi Safuri, waarna hij er in de tiende minuut nogmaals moest staan om de vroege 1-0 van het hoopvolle Hapoel te voorkomen.

Nadat Feyenoord die hectische fase had doorstaan, bleek dat er in de tegenstoot veel kansen lagen om de laatste spanning weg te nemen. De opnieuw als centrumspits gestarte Luciano Narsingh stuitte na een korte combinatie met Sam Larsson op Ernestas Setkus (ex-ADO Den Haag). Kort daarna werd een inzet van Narsingh van de lijn gehaald en raakte Ridgeciano Haps het zijnet.

Beuk
De open wedstrijd bleef vervolgens op en neer gaan met mogelijkheden over en weer. Zo moest Vermeer na een half uur nogmaals zijn reflexen aanspreken na een schot van Ben Bitton. Tien minuten later werd de hoop van Hapoel de grond in geboord toen Hanan Maman een beuk uitdeelde aan Haps terwijl de bal al niet meer in de buurt was. Een directe rode kaart was het logische gevolg.

Met tien man bleek Hapoel na rust geen partij meer voor Feyenoord. De tweede helft was nog geen minuut onderweg toen Orkun Kökçü de definitieve knock-out uitdeelde. Rick Karsdorp stond met een fraaie actie binnendoor aan de basis van het doelpunt. Een paar minuten later tekende Steven Berghuis na een snelle uitbraak al voor de 0-2 met een bekeken schot in de verre hoek.

Standbeen
Na die treffer wist ook Stam dat het niet meer mis kon gaan en bracht hij na een uur Wouter Burger in de ploeg voor Kökçü. Kort na zijn entree zorgde de achttienjarige middenvelder voor het hoogtepunt van de avond door de bal na een pass van Larsson in de Israëlische zestien achter zijn standbeen langs te halen en de bal daarna in één beweging achter Setkus te schieten.

Met Naoufal Bannis als vervanger van Leroy Fer had Feyenoord de score nog verder kunnen opvoeren, maar de zeventienjarige spits beleefde niet zijn gelukkigste avond. Eerst raakte Bannis met een kopbal de lat en vervolgens liet hij ook nog een door hemzelf verdiende penalty onbenut. Desondanks was het weer een mooie Europese avond voor Feyenoord. Vrijdag is de loting, zondag wacht Willem II.

'Het zijn de dolle donderdagen die dit Feyenoord jus geven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.