Malen steelt de show bij zorgeloze return PSV op Cyprus

PSV heeft met gemak de groepsfase van de Europa League bereikt. Na de 3-0 thuiszege van vorige week in Eindhoven won de ploeg van trainer Mark van Bommel donderdag op Cyprus met ruime cijfers van Apollon Limassol. Donyell Malen was de grote man aan PSV-zijde.

Apollon Limassol
0 - 4
PSV
PSV

PSV stond al met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League, maar de klus moest op Cyprus nog wel even worden geklaard. Trainer Mark van Bommel koos bij afwezigheid van Steven Bergwijn voor Erick Gutiérrez als aanvallende middenvelder met Jorrit Hendrix en Pablo Rosario daarachter. In de aanval begonnen Cody Gakpo, Malen en Mo Ihattaren.

In de eerste helft leek het vooral een verplicht nummer te worden voor PSV, hoewel de Eindhovenaren al wel vroeg kansen kregen via Ihattaren en Dumfries. Apollon probeerde wel aan te vallen, maar kwam in de beginfase niet tot grote mogelijkheden. Vlak voor rust was Gakpo nog dicht bij een treffer voor PSV; keeper Joël Mall redde op zijn poging.

De Cyprioten kregen al vroeg na rust kans om een doelpunt te maken, maar Jeroen Zoet reageerde alert op een inzet van Serge Gakpe. PSV hield Apollon daarna verder van het doel af. Olivier Boscagli en Ihattaren deelden al speldenprikjes uit en na 73 minuten was het raak voor de bezoekers. Gakpo had een goede actie in huis aan de linkerkant en legde af op Malen, die op zijn beurt de vrij lopende Ihattaren vond. De aanvallende middenvelder rondde af voor 0-1.

Vervolgens walste PSV in korte tijd over Apollon heen. Drie minuten na de 0-1 lag de bal er opnieuw in. Denzel Dumfries stoomde op aan de rechterkant. Malen ontving de bal en gaf laag voor op invaller Kostas Mitroglou, die met een harde knal van dichtbij voor 0-2 en zijn eerste PSV-goal zorgde, 148 seconden nadat hij in het veld was gekomen. Malen kwam vervolgens ook nog zelf op het scorebord. Invaller Amar Catic leidde een counter in. Malen kreeg de bal van hem en tikte eenvoudig binnen voor 0-3. Als kers op de taart maakte Malen er in de extra tijd ook nog 0-4 van na een solo vanaf de rechterkant.

PSV gaat vrijdag in de koker voor de loting van de groepsfase. Komende zondag hervatten de Eindhovenaren de competitie met een bezoek aan RKC Waalwijk.