Feyenoord en PSV hofleverancier van Elftal van de Week

Reacties

Feyenoord en PSV leveren allebei drie spelers af voor het Elftal van de Week in de Eredivisie. Beide clubs versloegen een promovendus, waarbij verschillende spelers uitblonken. SC Heerenveen speelde vooral een goede eerste helft tegen RKC Waalwijk en ziet twee spelers terug in het Elftal van de Week.

Feyenoord en PSV hofleverancier van Elftal van de Week
© Pro Shots

Om alle uitblinkers van het afgelopen weekend kwijt te kunnen, is er gekozen voor een 3-2-3-2-formatie. Daarin staan drie spelers van PSV, dat zaterdag met 4-1 won van SC Cambuur. De meest opvallende naam is Bruma. De aanvaller werd lang gezien als overbodig en zou deze zomer vertrekken, maar krijgt nu de kans en speelde uitstekend tegen Cambuur met een 7,5 tot gevolg. Ploeggenoten Olivier Boscagli en Davy Pröpper zijn ook uitverkozen.

Bij Feyenoord scoorde Bryan Linssen twee keer tegen Go Ahead Eagles, wat hem de titel van Speler van de Week opleverde met een 8 als beoordeling. De aanvaller viel niet als enige in positieve zin op. Dat deden ook Gernot Trauner en Orkun Kökcü. Trauner kreeg een 7 en Kökcü een 7,5. Bij SC Heerenveen verdienden Henk Veerman (8) en Tibor Halilovic (7,5) ook een plekje in het elftal.

Het elftal wordt gecompleteerd door spelers van NEC, Willem II en Sparta Rotterdam. Bij de Nijmegenaren maakte basisdebutant Ali Akman een uitstekende indruk met een vroege goal, de eerste van minstens vijftien als het aan de jonge Turk ligt. Bij Willem II keerde Timon Wellenreuther terug en de doelman toonde direct zijn waarde tegen Vitesse. Bart Vriends scoorde voor Sparta Rotterdam en was het lichtpuntje tegen Heracles Almelo.

Op VI PRO nemen we het Elftal van de Week nader onder de loep.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.