Al afgeschreven Bruma bewijst wederom zijn waarde voor PSV

Hij wordt in verband gebracht met een vertrek, maar Bruma is zaterdagavond wederom belangrijk geweest voor PSV. De Portugese aanvaller zette de Eindhovenaren vlak voor rust op voorsprong tegen Heracles Almelo.

Heracles Almelo
0 - 2
PSV
PSV

Het sterk gewijzigde PSV had tot dan toe weinig gecreëerd en leek genoegen te moeten nemen met een 0-0 stand bij rust, totdat Bruma in de veertigste minuut na een pass van Davy Pröpper af kon op doelman Koen Bucker en de bal onder de Heracles-sluitpost door in het doel schoof. Het was voor Bruma zijn eerste Eredivisie-goal in 602 dagen. Destijds scoorde de nu 26-jarige aanvaller tegen PEC Zwolle.

Daarmee maakt Bruma nog maar eens duidelijk dat hij nog niet moet worden afgeschreven, nadat hij dinsdag ook al scoorde tegen FC Midtjylland. PSV verhuurde de miljoenaankoop vorig seizoen aan Olympiakos Piraeus. Deze zomer keerde de vleugelaanvaller terug. Hij wordt in verband gebracht met een vertrek naar Besiktas, maar bewijst voorlopig gewoon van waarde te kunnen zijn voor PSV.