PSV heeft zich dinsdagavond zonder problemen geplaatst voor de play-offs van de Champions League. Bruma werd in de extra tijd de matchwinner in de return tegen FC Midtjylland.

FC Midtjylland
0 - 1
PSV
PSV

PSV-coach Roger Schmidt wijzigde zijn elftal op twee plaatsen. Ten opzichte van zijn vaste basiself kwamen Davy Pröpper en Jordan Teze in de ploeg voor Marco van Ginkel en Phillipp Mwene. Ook met dat duo op het veld had PSV niet al te veel moeite met Midtjylland, dat alleen via een kopbal van Júnior Brumado in de eerste helft dicht bij een doelpunt was.

Namens de Eindhovenaren waren Eran Zahavi, Cody Gakpo en Noni Madueke wel dreigend, maar de scherpte in de afronding ontbrak enigszins. Gakpo, die bij afwezigheid van Van Ginkel de aanvoerdersband droeg, kreeg kort na rust de grootste kans van de wedstrijd na een slim balletje van Zahavi, maar hij schoof de bal net naast.

Aan de andere kant liet Joël Drommel zich nog zien met een uitstekende reflex op een vrije trap van Evander. Dat deed collega Jonas Lössl tien minuten voor tijd ook bij een prima poging van de ingevallen Van Ginkel; de Deen tikte zijn schot net naast. In de extra tijd sloeg een andere invaller nog wél toe namens PSV. Bruma kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot met rechts de 0-1 binnen. Het was een mooi moment voor de Portugees, wiens periode bij PSV niet altijd even succesvol is geweest.

Zo boekte PSV de vierde zege in vier voorronde-wedstrijden. De ploeg van Schmidt kwalificeerde zich zo voor de play-offs om een Champions League-ticket. Daarin is de winnaar van het tweeluik tussen Benfica en Spartak Moskou de tegenstander.