Feyenoord eert icoon Kuijt met afscheidswedstrijd

Reacties

Dirk Kuijt keert voor een laatste keer terug op het veld van De Kuip. De na vorig seizoen gestopte publiekslieveling krijgt op 27 mei van Feyenoord een testimonial.

Feyenoord eert icoon Kuijt met afscheidswedstrijd

Veel bekende oud-ploeggenoten van de nu 37-jarige Kuijt zullen hun opwachting maken in De Kuip, waar het programma die dag om 14.00 uur zal beginnen. Met de Dirk Kuyt Foundation, de Feyenoord Foundation en Support Casper profiteren drie goede doelen van de opbrengst.

Kuijt had deze afscheidswedstrijd al lang in gedachten. 'Deze wedstrijd werd al besproken met Feyenoord tijdens de gesprekken over mijn terugkeer naar Rotterdam. En nu gaat het dus echt gebeuren. Het lijkt me fantastisch om met veel bekenden uit het verleden weer voor Het Legioen te spelen in De Kuip', zegt de oud-aanvaller op de Feyenoord-site.

Het is inmiddels 35 jaar geleden dat Feyenoord voor het laatst een afscheidsduel heeft georganiseerd. In 1983 ging de eer naar Willem van Hanegem. In 1974 nam Coen Moulijn met een testimonial afscheid van het Feyenoord-publiek.

Kuijt speelde verdeeld over twee periodes in totaal 193 officiële wedstrijden voor Feyenoord. De oud-speler van FC Utrecht, Fenerbahçe, Liverpool en Feyenoord sloot zijn loopbaan vorig seizoen in Rotterdam af met het winnen van de landstitel. Met een hattrick had Kuijt een hoofdrol in de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI sprak in november met Dirk Kuijt onder meer over een mogelijke afscheidswedstrijd.

Kuijt: 'Ik hoop dat Gerrard aanwezig is bij mijn afscheidswedstrijd'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.