Feyenoord bij winst op FC Luzern naar Zweden of Bosnië-Herzegovina

Reacties

Feyenoord is maandagmiddag bij de loting in Nyon gekoppeld aan een potentiële tegenstander voor de laatste voorronde van de Conference League. Als de Rotterdammers na FC Drita ook FC Luzern van zich afschudden, is IF Elfsborg of Velez Mostar de tegenstander.

Feyenoord bij winst op FC Luzern naar Zweden of Bosnië-Herzegovina
© Pro Shots

Tijdens de lotingsdag kwamen clubs in de Champions League en Europa League aan bod, als laatste waren de teams in de Conference League aan de beurt. Op basis van het behaalde coëfficiënt in de afgelopen jaren behoorde Feyenoord tot de geplaatste clubs en dus lonkte een relatief makkelijkere tegenstander in de laatste fase van het voorportaal.

Met Union Berlin had Feyenoord een pittige tegenstander kunnen treffen, maar de Bundesliga-club werd ontlopen. IF Elfsborg (Zweden) of Velez Mostar (Bosnië-Herzegovina) kwamen uit de koker als potentiële tegenstanders in de play-offs. Dat is dus alleen aan de orde als Feyenoord afrekent met FC Luzern.

Met IF Elfsborg treft Feyenoord mogelijk een ploeg met veel ritme, de Zweedse competitie is immers in april al begonnen. De Zweden staan momenteel derde in de Allsvenskan. Leo Väisanen (ex-FC Den Bosch) en Frederik Holst (ex-Sparta Rotterdam) zijn de spelers met een Nederlands verleden in de selectie.

Velez Mostar is een relatief onbekende club, maar wel een tegenstander om rekening mee te houden. De Bosniërs schakelden in de vorige voorronde AEK Athene uit via een penaltyserie. In de voorbereiding won Feyenoord nog van AEK Athene (3-1).

De wedstrijden in de play-offs worden op 19 en 26 augustus afgewerkt, op 16 september begint de groepsfase van het nieuwe UEFA-toernooi. Eerst treft Feyenoord dus FC Luzern op 5 en 12 augustus.

Ook Vitesse ging de koker in tijdens de loting.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.