Slot weet wat hij van Luzern kan verwachten: 'Sterke tegenstander'

Reacties

Arne Slot verwacht dat Feyenoord donderdag een lastige wedstrijd tegemoet gaat in de derde voorronde van de Conference League. FC Luzern is volgens de trainer van de Rotterdammers geen horde die zomaar even genomen wordt.

Slot weet wat hij van Luzern kan verwachten: 'Sterke tegenstander'
© Pro Shots
FC Luzern
FC Luzern
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Assistent Marino Pusic was er bij niet tijdens de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1). 'Hij heeft Luzern zien spelen. En een van mijn videoanalisten heeft al wat beelden laten zien van het systeem en de kwaliteiten van spelers. Een eerste indruk heb ik er wel van', vertelt Slot tegenover ESPN.

De Zwitserse competitie lijkt volgens de trainer op de Oostenrijkse. 'Er wordt veel pressing gespeeld. Ze hebben tegen Young Boys gespeeld, een ploeg waar wij ook tegen gespeeld hebben en waar we het heel moeilijk tegen hebben gehad. Het geeft een redelijke inschatting wat we kunnen verwachten. Namelijk: voor ons een sterke tegenstander', zegt Slot over de ploeg van oud-Feyenoorder Jordy Wehrmann, die zondag met 2-2 gelijkspeelde. 

Aan het 1-1 gelijkspel over 120 minuten tegen ADO, hecht Slot niet veel waarde. 'In het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben we niet met ons basiselftal gespeeld. We hebben ook wat kansen gecreëerd, met name Robert Bozeník is in scoringspositie gekomen. Ik vind dit geen reële afspiegeling van wat je normaal van ons ziet’, zegt de Feyenoord-trainer op de persconferentie in gesprek met Rijnmond.

Over aanwinst Gernot Trauner is Slot te spreken. 'Hij is een jongen die zowel op de training als in de wedstrijd comfortabel aan de bal is. Trauner probeert de oplossing vooruit te zoeken, daarnaast is hij ook een persoonlijkheid en een ervaren speler.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.