Knappe goal Linssen hoogtepunt tijdens eerste oefenzege Feyenoord

Feyenoord heeft zaterdagmiddag de eerste oefenzege in de voorbereiding geboekt. Na het 1-1 gelijkspel tegen AA Gent werd AEK Athene wel verslagen (3-1). Linssen kreeg het publiek op de banken met een knappe goal op Varkenoord.

Net als vorige week kreeg Guus Til een basisplaats van trainer Arne Slot, achterin kreeg Marcus Holmgren Pedersen zijn eerste minuten als rechtsback. De Noor maakte daarmee zijn officieuze debuut. Pedersen werd in de rust aan de kant gehouden, toen het al 3-1 stond.

Feyenoord begon goed aan het oefenduel, maar keek na een kwartier wel tegen een 0-1 achterstand aan. Voormalig AZ-speler Muamer Tankovic scoorde, nadat Feyenoord eerder de lat had geraakt en een goal van Naoufal Bannis afgekeurd zag worden wegens duwen.

Het duurde even, maar nog voor rust zette Feyenoord het meer dan recht. Bryan Linssen maakte in de 29ste minuut een knappe treffer door de bal te controleren op zijn borst en over de keeper heen te lobben. Twee minuten later maakte Bannis zijn tweede van de voorbereiding na breed leggen van Luis Sinisterra. De buitenspeler was vijf minuten voor rust zelf betrokken bij de 3-1, na goed druk zetten van Linssen eindigde de bal via de kluts over de doellijn.

In de tweede helft werd, mede door het gewissel aan Nederlandse en Griekse zijde niet meer gescoord. Feyenoord kan zich nu lang voorbereiding op het volgende oefenduel, op 17 juli tegen Werder Bremen.

Opstelling eerste helft: Bijlow; Pedersen, Fer, Senesi, Malacia; Diemers, Toornstra, Til; Linssen, Bannis, Sinisterra

Opstelling tweede helft: Bijlow (59. Jansen); Hall, Fer (59. Skogen), Senesi (59. Hartjes), Burger; El Bouchataoui, Toornstra (59. Antonucci), Til (59. Milambo); Linssen (59. Conteh), Bannis (59. Vente), Sinisterra (59. Azarkan)