Feyenoord heeft zich donderdag met hangen en wurgen geplaatst voor de derde voorronde van de Conference League. Guus Til was de grote man in het curieuze treffen met FC Drita.

Feyenoord
3 - 2
Drita
Drita

Feyenoord begon energiek aan de wedstrijd en kreeg al heel vroeg een grote kans via Orkun Kökcü, maar de jonge middenvelder schoot tegen de lat. Aan de andere kant kreeg ook Drita een serieuze kans na miscommunicatie tussen Leroy Fer en Marcos Senesi. In de zevende minuut viel de bevrijdende 1-0, binnengekopt door Til uit een cornervariant.

Feyenoord beleefde zo zijn gewenste vliegende start, maar gaf het vervolgens helemaal weg. Na een snelle vrije trap van Drita kwam Fer in het strafschopgebied plotseling tegenover twee man te staan, Marko Simonovski was eerder bij de bal en tikte van dichtbij de 1-1 binnen. Nog geen vier minuten later stond het 1-2 via Astrit Fazliu, die gretig profiteerde van een nieuwe blunder van Fer.

Feyenoord ging vervolgens hard op zoek naar een gelijkmaker, maar het was Drita dat de grootste kansen kreeg in het restant van de eerste helft. Na rust kwamen de Rotterdammers beter voor de dag en waren vooral Fer en Til akelig dicht bij een treffer. De bezoekers trokken zich ver terug en hielden, net als in het heenduel, op die manier lang stand.

In de 67ste minuut viel dan eindelijk de bevrijdende gelijkmaker en opnieuw was Til de gevierde man. De 23-jarige middenvelder kopte een voorzet van Senesi in de verre hoek en liet De Kuip juichen van blijdschap, maar toch vooral opluchting. De 2-2 van Til was verdiend en verlossend, maar ook daarna bleef Feyenoord buitengewoon slordig. Marcus Pedersen bood de bezoekers met een dramatische terugspeelbal een gigantische kans, maar die ging er niet in.

Drita liet vervolgens nog een aantal behoorlijke mogelijkheden onbenut en deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Beide ploegen raakten steeds vermoeider en stevenden zo af op een verlenging, maar die kwam er niet. In de slotminuut van de reguliere speeltijd sloeg Til namelijk nog een derde keer toe: hij scoorde uit de rebound na een hoekschop: 3-2.

Dankzij de hattrick van Til is Feyenoord door naar de derde voorronde van de Conference League. Daarin is FC Luzern, de club van Jordy Wehrmann, de tegenstander.