Feyenoord na Kosovo-klus mogelijk tegen oud-pupil Wehrmann in Conference League

Reacties

Als Feyenoord zich weet te kwalificeren voor de derde voorronde van de Conference League, dan is daarin FC Luzern de tegenstander. Dat is maandag duidelijk geworden uit de loting. Bij de Zwitserse club staat nota bene de in Rotterdam opgeleide Jordy Wehrmann onder contract.

Feyenoord na Kosovo-klus mogelijk tegen oud-pupil Wehrmann in Conference League
© Pro Shots

De Rotterdammers werden onder trainer Dick Advocaat afgelopen seizoen vijfde in de Eredivisie, waarna in de play-offs werd gewonnen van stadgenoot Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Zodoende debuteert Feyenoord (dat inmiddels onder leiding staat van Arne Slot) al deze week in de nieuwe Conference League. Komende donderdag gaat de ploeg op bezoek bij FC Drita uit Kosovo, een week later komt die ploeg naar De Kuip.

Op papier moet Feyenoord dat tweeluik zonder al te veel problemen overleven. Als dat inderdaad het geval is, dan wacht in de derde voorronde een dubbele confrontatie met FC Luzern en Wehrmann, die deze zomer de definitieve overstap maakte. Eerder werd de middenvelder al voor een paar maanden verhuurd aan de club waarmee hij uiteindelijk als vijfde eindigde in de competitie. Omdat FC Luzern de Zwitserse beker won (mede door een goal van de 22-jarige Wehrmann werd St. Gallen met 3-1 verslagen) plaatste de club zich voor de Conference League-voorronde.

De wedstrijden in de derde voorronde worden op 5 en 12 augustus afgewerkt. Als de Rotterdammers ook die ronde overleven, staan ze in de play-offs om een ticket voor het hoofdtoernooi van de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.