Fel statement FIFPRO en VVCS over conflict Karsdorp met AS Roma

Reacties

De internationale spelersvakbond FIFPRO heeft de manier waarop Rick Karsdorp is behandeld door AS Roma fel veroordeeld. De 27-jarige rechtsback kan rekenen op de volledige steun van de organisatie, laat de Nederlandse spelersvakbond VVCS donderdag in een statement weten.

Fel statement FIFPRO en VVCS over conflict Karsdorp met AS Roma
© Pro Shots

Karsdorp werd voor de WK-break een verrader genoemd door Roma-trainer José Mourinho en werd daarna lastiggevallen door fans van de Italiaanse club. Dat de directie van Roma sindsdien geen excuses heeft aangeboden voor het incident en dat er disciplinaire maatregelen zijn genomen, noemen de vakbonden onterecht. 'Op deze manier probeert de club de aandacht af te leiden van de recente slechte prestaties en wordt onterecht de druk opgevoerd op de spelers. Zulk gedrag is in strijd met de regels van de FIFA.'

VVCS-directeur Louis Everard noemt het onacceptabel dat Karsdorp wordt gebruikt als zondebok om de aandacht af te leiden van de prestaties van de club en stelt dat het niet de eerste keer is dat dit gebeurt. 'Het is onacceptabel dat een club een speler isoleert en hem anders behandelt dan zijn ploeggenoten.' Secretaris-Generaal van de FIFPRO Jonas-Baer Hoffmann roept Roma op zijn verplichtingen na te komen en ervoor te zorgen dat Karsdorp eerlijk wordt behandeld en dat zijn rechten als werknemer worden gerespecteerd.

Na gesteggel over en weer is Karsdorp inmiddels weer volwaardig lid van de selectie van AS Roma. De voormalig speler van Feyenoord ging onlangs - net als de van zijn blessure herstelde Georginio Wijnaldum - met de selectie mee op trainingskamp naar Portugal en viel donderdagmiddag zelfs in tijdens het oefenduel met RKC Waalwijk (3-0). Wel wordt de drievoudig Oranje-international nog steeds in verband gebracht met een winters vertrek. Juventus zou een van de clubs zijn die wel interesse heeft in zijn komst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer R. Karsdorp
Meer over R. Karsdorp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.