Feest en opluchting in Frankrijk na nederlaag AZ

Reacties

In Frankrijk heerst er opluchting na de nederlaag van AZ tegen West Ham United. Dat houdt namelijk in dat Frankrijk Nederland dit seizoen definitief voorblijft op de coëfficiëntenranglijst. Toch is er ook ruimte voor nuance.

Feest en opluchting in Frankrijk na nederlaag AZ
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
2 - 1
AZ
AZ

AZ moest alle wedstrijden die het nog speelde in de Conference League winnen. Alleen dan zou Nederland de vijfde plek op de coëfficiëntenranglijst pakken. Daarom hoopten de Fransen massaal op een nederlaag van AZ, hetgeen geschiedde. 'Het Franse voetbal kan weer ademen', concludeert RMC Sport.

'Frankrijk blijft gegarandeerd vijfde en dat verandert veel voor de toekomst', schrijft het medium. 'Alle ogen zijn op dit klassement gericht, want het is bepalend voor de nieuwe formule van de Champions League in 2024/25.' Bij het nieuwe format van de Champions League krijgt de nummer vijf op de coëfficiëntenranglijst vier CL-plekken (drie rechtstreeks, één voorronde), terwijl plek zes er drie heeft (twee rechtstreeks, één voorronde).

Feest in Frankrijk
Bij L'Équipe heerst er niet alleen opluchting, maar ook een feestelijke sfeer. 'We hebben weer ademruimte en kunnen de champagne ontpoppen.' Desalniettemin had dat medium ook een belangrijke nuance in het feestgedruis. 'Frankrijk handhaaft de vijfde plek in de UEFA-index, maar staat aan het begin van volgend seizoen wel achter op Nederland.' Dat komt doordat er bij Frankrijk meer punten vervallen van vijf seizoenen geleden dan bij Nederland.

'Frankrijk behoudt de vijfde plek!', kopt Foot Mercato. 'De een zijn dood is de ander zijn brood. De zege van West Ham bracht een enorme opluchting onder de Franse clubs.' Frankrijk zelf heeft geen clubs meer in de Champions League, Europa League en Conference League. AZ is voor Nederland de laatste kans om nog wat punten te sprokkelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.