FC Zwolle bijt zich stuk op defensie FC Dordrecht

FC Dordrecht hield FC Zwolle knap op een gelijkspel, waardoor de voorsprong van de koploper op RKC Waalwijk slonk tot zeven punten. Fortuna Sittard verraste tegen Sparta Rotterdam.

FC Zwolle-FC Dordrecht 0-0Cecilio Lopes was een opvallende afwezige bij FC Dordrecht. De aanvaller ontbrak tegen zijn oude club FC Zwolle na een conflict met trainer Henny Lee over te volgen tactiek. De coach haalde zijn gelijk, want de uitwedstrijd tegen FC Zwolle leverde FC Dordrecht een punt op. Dat was mede te danken aan het gebrek aan scherpte bij de thuisploeg, die vooral na rust de kansen onbenut liet.

Helmond Sport-Go Ahead Eagles 0-0 Beide ploegen waren de strijd om de vierde periode voortvarend begonnen, maar moesten een pas op de plaats maken. Helmond Sport noch Go Ahead Eagles slaagde erin een stempel te drukken op de wedstrijd. Kansen waren schaars, waarbij Etienne Esajas en Marc Höcher namens de thuisploeg de schamele mogelijkheden lieten liggen.

FC Emmen-BV Veendam 0-1BV Veendam-trainer Joop Gall bleek een goede hand van wisselen te hebben. Milos Malenovic kwam twaalf minuten voor tijd in het veld en maakte in de slotfase de enige treffer tegen FC Emmen. Daarmee profiteerde de Groningse ploeg ten volle van de rode kaart die FC Emmen-verdediger Bart de Groot in de 72ste minuut kreeg.

FC Den Bosch-Telstar 3-0 FC Den Bosch herstelde zich van de pijnlijke uitglijder tegen Sparta Rotterdam. Telstar was het slachtoffer van de Brabantse dadendrang. Na een uur was het pleit in drie minuten tijd beslecht door doelpunten van Paco van Moorsel en Samuel Scheimann. Niels Vorthoren maakte in de slotfase de overwinning nog mooier.

SC Cambuur-Almere City FC 4-0 Almere City FC kon na de eerste helft een positief resultaat al vergeten. Mark de Vries had met een zuivere hattrick de hoop van de ploeg van trainer Henk Wisman aan gruzelementen geholpen. SC Cambuur, dat na rust door Sandor van der Heide uitliep naar 4-0, vond door de zege op de hekkensluiter aansluiting bij de subtop in de Jupiler League.

Fortuna Sittard-Sparta Rotterdam 3-1 Sparta Rotterdam kon de ruime zege op FC Den Bosch geen vervolg geven tegen Fortuna Sittard. De start was dankzij een treffer van Joshua John nog hoopgevend, maar daarna was het gedaan met de Rotterdammers. Dankzij doelpunten van Fabio Caraccioli (2x) en Ramon Voorn boekte Fortuna Sittard een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie.

RBC Roosendaal-MVV Maastricht 0-2 De oogst onder trainer Dean Gorré blijft mager. Ook in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht bleef een eerste zege achterwege. Bryan Smeets zette de Limburgse gasten op het goede spoor, waarna Tom Van Hyfte halverwege de tweede helft de wedstrijd in het voordeel van MVV besliste. Foto: VI Images