FC Utrecht hengelt opnieuw naar Franse aanwinst

Reacties

Na Sébastien Haller profiteert FC Utrecht binnenkort mogelijk opnieuw van het scoutingsnetwerk van Didier Martel. Dankzij het speurwerk van de Franse oud-speler is Dijon-verdediger Samuel Souprayen in beeld gekomen bij de Domstedelingen.

FC Utrecht hengelt opnieuw naar Franse aanwinst

Souprayen is al sinds 2011 een vast gezicht in de defensie van Dijon. Zijn contract met de Ligue 2-club loopt na dit seizoen af. Utrecht volgt de verrichtingen van de 26-jarige linksback - die ook centraal achterin uit de voeten kan - op de voet, al heeft de clubleiding de voormalige jeugdinternational nog geen aanbieding gedaan.

Met Haller en Edouard Duplan heeft de nummer elf van de Eredivisie momenteel twee Franse spelers in de selectie. De twintigjarige spits speelde sinds de winterstop op huurbasis in De Galgenwaard en maakte met elf competitiegoals dusdanig veel indruk dat Utrecht de optie tot koop in de deal met AJ Auxerre besloot te lichten.

Of Duplan ook na de zomer nog voor de ploeg van trainer Erik ten Hag uitkomt is door zijn aflopende contract niet duidelijk. De clubleiding is in gesprek met de 32-jarige rechtsbuiten over een nieuwe verbintenis. Dit seizoen bleef de inbreng van Duplan door blessures beperkt tot zestien Eredivisieduels, waarin hij wel zes keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.