FC Utrecht en Vitesse verdedigen beide reputatie in finale

Reacties

Vitesse en FC Utrecht duelleren om een ticket voor de tweede voorronde van het Europa League-toernooi. Dinsdagavond staat in Arnhem de heenwedstrijd op het programma. In samenwerking met Opta blikt Voetbal International vooruit op deel één van het tweeluik.

FC Utrecht en Vitesse verdedigen beide reputatie in finale
Aftrap: dinsdag, 20.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Laatste 5 duels Vitesse: 3 zeges, 1 gelijkspel, 1 nederlaag
Laatste 5 duels FC Utrecht: 2 zeges, 2 gelijke spelen, 1 nederlaag

• Vanzelfsprekend stonden Vitesse en FC Utrecht in de reguliere competitie al twee keer tegenover elkaar. Op 1 oktober werd het in Arnhem 1-1 en de ontmoeting in de Domstad mondde op 11 maart uit in een 5-1 zege voor FC Utrecht.

• De huidige opzet van de play-offs bestaat sinds 2009. Sindsdien veroverde FC Utrecht drie keer het felbegeerde ticket en was Vitesse twee keer succesvol. Alle andere clubs triomfeerden maximaal eenmaal. De Domstedelingen kunnen als eerste club twee jaar achter elkaar deze play-offs winnen.

FC Utrecht bleef ongeslagen in zijn laatste negen duels met Vitesse in alle competities. Zes keer triomfeerden de Domstedelingen en drie keer werd het gelijk. Liefst 21 keer scoorde FC Utrecht in die reeks van negen wedstrijden, Vitesse kwam niet verder dan tien goals.

Samenvatting FC Utrecht - SC Heerenveen

Tijdens de laatste zes duels had Mason Mount een rechtstreeks aandeel in liefst twaalf doelpunten van Vitesse (zes goals en zes assists). Daarmee heeft hij zijn gemiddelde aardig de hoogte in weten te jagen: in zijn eerste 32 wedstrijden leverde de Chelsea-huurling een rechtstreekse bijdrage aan elf treffers (zeven doelpunten en vier assists).

• Vitesse gaat zijn 45ste en 46ste officiële wedstrijd van dit seizoen afwerken. In slechts één jaargang speelden de Arnhemmers meer dan 44 bindende duels (46, in 1973/74).

• Ook FC Utrecht is toe aan wedstrijd nummer 45 en 46 in deze jaargang. Het clubrecord van meeste officiële duels staat op 51 en dateert uit 2010/11.

Samenvatting Vitesse - ADO Den Haag

• De formatie van Jean-Paul de Jong zegevierde niet in zijn laatste zes uitduels. Dat is de slechtste reeks voor FC Utrecht sinds het voorjaar van 2015.

• De winnaar van deze play-off verovert een ticket voor de tweede voorronde van het Europa League-toernooi. Op 26 juli en 2 augustus staan deze duels op het programma. AZ stroomt eveneens in deze fase in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klaiber vol vertrouwen naar Arnhem: 'Laat ze maar komen'
Emanuelson: 'Er moesten vandaag andere spelers opstaan bij FC Utrecht'
'Vitesse is favoriet in de finale van de play-offs'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.