Glansrijke zege Utrecht op horrormiddag Pasveer

Reacties

FC Utrecht heeft in een rechtstreeks gevecht afstand genomen van concurrent Vitesse. De Arnhemmers werden zondagmiddag in De Galgenwaard met 5-1 geklopt door de nummer vier van de Eredivisie. Dat de score zo hoog uitviel, mocht Remko Pasveer zich aanrekenen.

Glansrijke zege Utrecht op horrormiddag Pasveer

Waar Utrecht onder Jean-Paul de Jong een ploeg van de regelmaat is, waren de prestaties van Vitesse de laatste weken enorm wisselvallig. Zo werd er verloren van Excelsior en ADO Den Haag, maar won de ploeg van Henk Fraser wel van Feyenoord en Ajax. In Utrecht kwam zondag zeker voor rust de mindere kant van Vitesse weer aan het licht.

Utrecht startte sterk en kreeg al snel kansen via Zakaria Labyad en Yassin Ayoub. Vitesse kon maar geen grip krijgen op de twee en had geluk dat Ayoub de bal naast kopte bij een grote kans. Aan de andere kant zorgde Mason Mount voor het meeste gevaar door uit een vrije trap de bal tegen de paal te krullen.

In de 36ste minuut werd de score opengebroken door de thuisploeg. Utrecht leed snel balverlies bij een kort genomen corner, maar Ayoub ontfutselde de bal van Thulani Serero in het strafschopgebied en legde goed terug op Willem Janssen. De captain maakte eenvoudig de 1-0. Utrecht drukte door en sloeg nog voor rust voor een tweede keer toe. Aan de 2-0 ging een mooiere aanval vooraf. Gyrano Kerk gaf de bal op precies het juiste moment mee aan Sander van de Streek en de lopende middenvelder hielp Labyad aan een niet te missen kans. De smaakmaker tekende voor zijn elfde competitiegoal van het seizoen.

Drie van de uitblinkers samen: Sander van de Streek, Zakaria Labyad en Yassin Ayoub.
Drie van de uitblinkers samen: Sander van de Streek, Zakaria Labyad en Yassin Ayoub.

De woorden van Fraser in de rust hadden het gewenste effect voor Vitesse, dat een opleving kende. De Utrechters werden teruggedrukt en de aansluitingstreffer was daar het logische gevolg van. Na klaarleggen van Mount plaatste Navarone Foor de bal met effect in de verre hoek.

De spanning leek daardoor terug, maar die verdween razendsnel door toedoen van de dit seizoen al wel vaker opzichtig falende Pasveer. De Vitesse-goalie duwde de bal bij een simpele voorzet van Ayoub recht voor de voeten van Van de Streek, die dankbaar profiteerde: 3-1. Bij de vierde treffer van Utrecht trof Pasveer geen blaam - Ayoub tikte van dichtbij binnen uit een corner - maar bij de 5-1 ging de ervaren goalie opnieuw hopeloos in de fout. Pasveer gleed weg bij een terugspeelbal en trapte na te zijn opgekrabbeld de bal tegen Ayoub. De middenvelder maakte het drama voor Vitesse compleet door zijn tweede goal van de middag te maken.

Na de zege bedraagt het verschil tussen de subtoppers zes punten. FC Utrecht staat vierde, terwijl Vitesse het met plek zes moet doen. Beide posities geven recht aan deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Als AZ derde wordt en de beker wint, is plaats vier goed voor een ticket voor de Europa League-voorronde en spelen de nummers vijf tot en met acht play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.