FC Utrecht denkt Van Hanegem volgende week te zien

FC Utrecht wacht op Willem van Hanegem. Technisch directeur Piet Buter hoopt de coach volgende maandag of dinsdag weer te begroeten, vertrouwensarts Ben de Pauw denkt aan aanstaande vrijdag.

Van Hanegem meldde zich afgelopen zondag ziek. De trainer kampte met een griep en was niet in staat tijdens het thuisduel met NAC Breda op de bank plaats te nemen. Waarschijnlijk is de griep mede veroorzaakt door de situatie bij FC Utrecht, aangezien vorige donderdag vier assistent-trainers moesten vertrekken.

De Pauw legt uit in het Algemeen Dagblad: 'De gebeurtenissen hebben hem aangegrepen. Zoiets kan een latente griep aanwakkeren. Ik heb Willem onderzocht en het was zondag absoluut ongezond geweest als hij aan het werk was gegaan. Willem moest zijn bed in en daar ligt hij nog.'

De Pauw verwacht Van Hanegem vrijdag weer terug bij FC Utrecht. Technisch directeur Piet Buter twijfelt in De Telegraaf. 'Maandag en dinsdag is assistent Ton Du Chatinier afwezig, omdat hij dan naar de cursus Coach Betaald Voetbal moet, en ik hoop dat Van Hanegem dan weer van de partij is', aldus Buter. 'Misschien komt hij zondag wel kijken', blikt hij vooruit naar het thuisduel met Heracles Almelo.

Buter vertrouwde het dagblad toe dat hij bang was dat Van Hanegem afgelopen weekeinde zijn ontslag zou indienen. 'Toen achtte ik die kans zelfs fiftyfifty. Maar inmiddels zijn er via zijn vertrouwensarts Ben de Pauw en zijn echtgenote Marianna betere berichten doorgekomen en zie ik het positief in.'

Tot de terugkeer van Van Hanegem zal assistent-coach Du Chatinier hulp krijgen van jeugdtrainer Robert Roest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen