FC Utrecht berooft attractief FC Groningen van drie punten

FC Groningen heeft in eigen huis slechts een punt overgehouden aan het duel met FC Utrecht. De ploeg van trainer Danny Buijs maakte vooral voor rust veel indruk.

FC Groningen
0 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

Eigenlijk was Groningen de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de noorderlingen verzuimden zichzelf te belonen voor een uitstekende wedstrijd. In de eerste helft kreeg de thuisclub kans op kans. In de negentiende minuut leek het wel een schiettent bij het doel van Maarten Paes, die met drie reddingen in een tijdbestek van tien seconden voorkwam dat het 1-0 werd.

De 23-jarige doelman keerde afgelopen weekend na 242 dagen terug als eerste doelman van FC Utrecht en in de Euroborg liet Paes zien dat het vertrouwen hem goed deed. Dankzij een sterke wedstrijd van hem stal FC Utrecht een punt op bezoek bij FC Groningen. In de tweede helft viel er van beide kanten overigens veel minder te genieten.

Beide clubs hebben daardoor nu vier punten hebben na twee duels. FC Utrecht bezet op basis van een beter doelsaldo voorlopig de derde plaats, terwijl FC Groningen vierde staat.