FC Twente rekent af met dapper Vitesse en blijft stevig op derde plek

Reacties

FC Twente heeft zaterdagavond de vijftiende zege van het seizoen geboekt. De Tukkers wonnen op bezoek bij Vitesse, dat zich kranig weerde. Toch moest de degradatiekandidaat in de slotfase voor de overgave tekenen.

FC Twente rekent af met dapper Vitesse en blijft stevig op derde plek
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 2
FC Twente
FC Twente

FC Twente was zaterdag gewaarschuwd. Hoewel Vitesse nog op een plaats stond die recht gaf op rechtstreekse degradatie, had de club plots een tweede leven gevonden. Afgelopen week wonnen de Arnhemmers nog op bezoek bij Excelsior, waardoor er weer hoop was in het Gelredome. Een zege op de Tukkers zou betekenen dat de club op zestiende plaats terecht zou komen. Voor de gasten was het vooral zaak om geen schade in de strijd om de derde plaats op te lopen.

Voordat de aftrap plaatsvond, stond Vitesse eerst nog stil bij het gemis van clubicoon Theo Bos. De verdediger overleed elf jaar geleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Voor de gelegenheid vroeg Vitesse aandacht voor de strijd tegen alvleesklierkanker en werd er gecollecteerd voor de stichting Support Casper, die onderzoek doet naar de ziekte. In de vierde minuut, als eerbetoon aan het rugnummer van Bos, volgde een massaal applaus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een kind van de club sloeg in die emotionele minuut toe. Maar nota bene wel de speler die een rood shirt droeg. Ricky van Wolfswinkel, opgegroeid bij Vitesse, haalde namelijk de trekker over, nadat Vitesse in de achterhoede liep te rommelen: 0-1. Het was alweer de vijfde treffer van Van Wolfswinkel in het shirt van FC Twente tegen zijn jeugdliefde.

Er leek niets aan de hand voor FC Twente, tot diep in de tweede helft plots het spelbeeld kantelde. Na goed voorwerk van Anis Hadj Moussa, de smaakmaker, belandde de bal bij de instormende Mica Pinto. Via FC Twente-verdediger Robin Pröpper lag de bal ineens tegen de touwen. En dus moesten de Tukkers opnieuw beginnen (1-1).

Brenet redt FC Twente
In de tweede helft leek Vitesse vleugels te krijgen. Bij afwezigheid van Lars Unnerstall hield dit keer Przemyslaw Tyton de Tukkers op de been. Aan de andere kant vergat Myron Boadu te scoren, waardoor de intense strijd in een gelijkspel leek uit te monden.

Toch lukte het Vitesse niet om opnieuw een zwaarbevochten punt over de streep te trekken, want tien minuten voor tijd ging het mis. In de kluts viel de bal plots achter de laatste lijn van de thuisploeg. En daar stond Joshua Brenet nog, volledig vrij staan. De rechtsback twijfelde niet en schoot hard raak, waardoor FC Twente het gat met Feyenoord voor minstens een dag verkleinde tot vijf punten. De Rotterdammers gaan zondag op bezoek bij koploper PSV.

Vitesse Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.