FC Twente onderhandelt over verkoop Ugalde

Reacties

Manfred Ugalde (21) heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij FC Twente. De Costa Ricaanse spits is naar verluidt zelf al rond met Spartak Moskou, waarmee de Enschedese club momenteel in onderhandeling is. Bij de Russische werkgever van Quincy Promes lonkt voor Ugalde een zeer lucratief contract.

FC Twente onderhandelt over verkoop Ugalde
© Pro Shots

FC Twente kan flinke winst maken op de speler die het afgelopen zomer voor ruim vier miljoen euro definitief overnam van de City Group. Aan een verkoop aan een Russische partij kleven door de oorlog in Oekraïne wel zeer veel haken en ogen, zowel juridisch als ethisch. Aangezien Spartak formeel geen banden onderhoudt met het regime van Poetin, zou Twente vrij zijn om mee te werken aan een transfer van Ugalde. Of het zover komt, is afwachten, nu de leiding van FC Twente zich nog in stilzwijgen hult.

Een mogelijke recordverkoop van de aanvaller komt als een verrassing, aangezien technisch directeur Arnold Bruggink geen transfers verwachtte in januari. De huidige nummer drie van de Eredivisie wilde de selectie het liefst ongewijzigd laten, omdat zo volgens Bruggink de kans op het behalen van Europees voetbal het grootst zou zijn. Hij maakte een uitzondering voor buitenkansjes en biedingen die niet te weigeren zouden zijn. Het bod van Spartak op Ugalde lijkt in de laatste categorie te vallen.

Ugalde was dit seizoen in achttien competitiewedstrijden goed voor zeven doelpunten en zes assists. De aanvaller ontbrak dinsdag op de training bij FC Twente. Medespelers kregen te horen dat hij ziek was.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spartak Moskou
Meer over Spartak Moskou
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Ugalde
Meer over Ugalde
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.