FC Porto sluit verloren zoon na jaar in Italië weer in de armen

Reacties

Iván Marcano is teruggekeerd bij FC Porto. De 32-jarige verdediger vertrok een jaar geleden bij de club om aan de slag te gaan bij AS Roma en tekende toen voor drie seizoenen. Het avontuur in Italië werd echter niet wat beide partijen ervan hadden verwacht.

FC Porto sluit verloren zoon na jaar in Italië weer in de armen

Marcano wilde graag terug naar zijn oude club en kreeg dinsdag al toestemming van Roma om af te reizen naar Portugal. Nu is de deal in orde gemaakt: naar schatting betaalt FC Porto zo’n vijf miljoen euro aan de Romeinen voor Marcano's terugkeer.

Eerder speelde Marcano al van 2014 tot 2018 voor Porto. Hij kwam destijds binnen als opvolger van Eliaquim Mangala en werkte zich op tot basisspeler. In het seizoen 2017/18 legde hij beslag op de Portugese landstitel.

De routinier heeft bij binnenkomst voor vier jaar getekend. Dat wijst erop dat hij zijn carrière graag af wil sluiten bij Os Dragões, die in Felipe en Éder Militão twee waardevolle pionnen kwijtraakten. Met Renzo Saravia werd eerder al een nieuwe rechtsback begroet. Trainer Sergio Conceição haalde daarnaast nog vier nieuwelingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Meer Primeira Liga
Meer over Primeira Liga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.